Formule 1

Formule 1: Red Bull onthult RB14 in camouflagekleuren

red-bull-rb14

Red Bull Racing heeft vanochtend de RB14 onthuld waarmee het gaat deelnemen aan het wereldkampioenschap F1 van 2018. De nieuwe auto werd in een tijdelijk blauw kleurenschema getoond, alvorens Daniel Ricciardo op Silverstone een van de 'filmdagen' gaat gebruiken om de auto in te rijden.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Red Bull Racing

Een echte presentatie was het niet: net als Haas vorige week gaf Red Bull drie foto's vrij, die in de werkplaats waren genomen. De lancering verloopt getrapt, aangezien het echte kleurenschema pas volgende week op Barcelona wordt vrijgegeven.

redbull-rb14-1

Red Bull is dit jaar een weekje vroeger dan anders, omdat de auto vandaag ook echt het circuit zal proeven. In eerdere jaren gebruikte het team de laatste dagen nog om het uiterste uit de ontwikkeling te halen alvorens de auto naar Barcelona werd verscheept. Daar vond dan op de eerste testdag pas de 'shakedown' plaats.

Dit jaar krijgt die shakedown vandaag al zijn beslag op een van de toegestane filmdagen, de dagen waarop een team voor promotiedoeleinden een privétest mag houden. Deze keer was Red Bull gewoon eerder klaar, zo verklaarde het team, en waarom dan niet de kans aangrijpen om al eerder mogelijke kinderziekten te identificeren?

red-bull-rb14-2

Als nieuwe hoofdsponsor krijgt Aston Martin opvallend weinig ruimte in het tijdelijke kleurenschema, maar wellicht is dat anders in de kleuren waarin Red Bull gaat racen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet