Formule 1

Formule 1: Williams onthult als eerste zijn nieuwe F1-auto

williams-fw41

De FW41 van Williams is de eerste nieuwe auto met halo die voorafgaand aan het F1-seizoen 2018 is gepresenteerd. Het team uit Grove onthulde de auto vanavond tijdens een evenement in Londen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Williams Martini Racing

De nieuwe Williams is de eerste auto die onder verantwoordelijkheid van de nieuwe technisch directeur Paddy Lowe werd ontwikkeld en een behandeling kreeg van het nieuwe hoofd aerodynamica Dirk De Beer.

Volgens oogt de FW41 op diverse punten anders dan zijn voorganger, zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Deels zijn die het resultaat van veranderingen aan de Mercedes-krachtbron, waardoor Williams voor een andere ontwerpfilosofie moest kiezen en geen evolutionaire lijn kon doortrekken.

Met de veranderingen hoopt Williams terrein terug te winnen op Force India, die andere Mercedes-klant, maar ook Renault voor te blijven. In 2014 en 2015 eindigde het team nog als derde in constructeurskampioenschap.

In vergelijking met Force India's sterrenduo Sergio Pérez en Esteban Ocon gaat Williams dit jaar van start met een relatief onervaren rijdersduo. De jonge Lance Stroll wordt komend seizoen vergezeld door debutant Sergey Sirotkin.

De FW41 zal dus in de basis beter moeten zijn dan de nieuwe Force India om het in budget-kwaliteitverhouding meest succesvolle team van de afgelopen jaren terug te wijzen. Niet voor niets zei Lowe tijdens de presentatie dat Williams efficiënter moet functioneren. Momenteel heeft Williams het op vijf na grootste budget van de tien teams in de Formule 1, en aanmerkelijk meer dan Force India te besteden heeft.

Reacties

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 15 februari 2018 23:29

  gister is de haas al gepresenteerd

  • 1
  • 4
   
  Anonieme gebruiker 16 februari 2018 00:15

  Inderdaad... heeft de redactie de Haas van gister compleet gemist?

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 16 februari 2018 09:09

  Hadden ze geen verf meer voor de onderkant?

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 16 februari 2018 11:09

  De Haas was geen echte presentatie. Gewoon een computer render.

  • 4
  • 0
   
  Daan Jeuken 16 februari 2018 11:17

  Nee, de Haas hebben we niet gemist :) http://autosport.nl/klasse/nieuws/30334/deze-3-dingen-vallen-op-aan-de-2018-bolide-van-haas Maar zoals gezegd, dat was geen presentatie. Haas zette foto's online.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet