Formula 4

F4: Karttalent Joey Alders maakt overstap naar ADAC Formule 4 bij Van Amersfoort Racing

180214 F4 VAR Alders 2
Tijdens tests in Barcelona en Valencia deed Joey Alders eerste indrukken op met de VAR-F4-auto

In de kartsport liet Joey Alders al zien wat hij in huis heeft, ondermeer door het winnen van de Nederlandse kampioenstitel in de Rotax DD2-klasse. De mondiale Rotax Grand Final op het Kartodrómo Internacional do Algarve in het Portugese Portimão sloot de rijder uit Oudesluis als zesde af, wat het Noordhollands Dagblad inspireerde tot de kopregel 'Joey Alders is nu wereldtop'. Met het Nederlandse team Van Amersfoort Racing zet het 18-jarige talent nu zijn eerste schreden in de formulewagenracerij: met het team uit Zeewolde zal Alders dit jaar deelnemen aan het Duitse ADAC Formule 4-kampioenschap.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

In december kon Alders al uitgebreid proeven aan de Formule 4-auto van Van Amersfoort Racing tijdens wintertests op de circuits van Barcelona en Valencia. Ter voorbereiding op zijn racedebuut, medio april in de Motorsport Arena Oschersleben, staan er nog een uitgebreid testprogramma op meerdere Europese circuits alsmede regelmatige sessies in de geavanceerde simulator van Van Amersfoort Racing in Zeewolde op het propgramma.

"Naar mijn mening is Van Amersfoort Racing het beste team in het ADAC Formule 4-kampioenschap", zegt Joey Alders. "Als Nederlander voor een Nederlands team te racen maakt het nog specialer. Mijn doel is om direct competitief te zijn. De ervaringen tot dusver en de plezierige samenwerking met het team geven me het zelfvertrouwen dat ik nodig heb." Jeroen de Jong, die het Formule 4-team van Van Amersfoort Racing leidt, kijkt ook uit naar het komende seizoen met zijn nieuwe protegé: "Het is goed om te zien dat talenten uit de kartsport de weg naar de formulewagens vinden. Joey heeft bij de testdagen een sterke indruk achtergelaten, met name wanneer je bedenkt dat hij daarvoor nog niet eerder achter het stuur van een Formule 4-auto gezeten had. We kijken ernaar uit om Joey te kunnen begeleiden bij zijn ambitie om te slagen in de autosport."

180214 F4 VAR Alders 1
Joey Alders (l.) en Jeroen de Jong, die het F4-team van VAR leidt

Alders is de eerste coureur die bij Van Amersfoort Racing is bevestigd voor het nieuwe ADAC Formule 4-seizoen, dat uit zeven raceweekeinden van elk drie wedstrijden bestaat. Zoals gemeld is de seizoensstart op Oschersleben (12-13 april). Daarna volgen wedstrijden op de Hockenheimring, de Lausitzring, de Red Bull Ring, de Nürburgring en de Sachsenring. In de derde week van september staat de finale op het programma, wederom in Hockenheim. Omdat de ADAC Formule 4 als nationaal kampioenschap is uitgeschreven, mag er slechts één ronde buiten Duitsland verreden worden, en die is op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg. Dat is de reden dat ook dit jaar de ADAC Formule 4 niet met het ADAC GT Masters-programma naar Zandvoort komt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet