NASCAR

NASCAR: Goed begin van de Speedweeks voor Team Penske. Brad Keselowski wint "The Clash" op Daytona

Het NASCAR-seizoen begon vandaag met de jaarlijkse invitatie wedstrijd waarvoor 17 coureurs waren uitgenodigd. Met Joey Logano op de tweede plek behaalde Team Penske een fraaie dubbeloverwinning.


2018 Clash
Met "The Clash" is het seizoen op Daytona officieel begonnen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Goed begin van de Speedweeks voor Team Penske. Brad Keselowski wint de clash
Vanaf een laatste startplek had Keselowski 75 ronden de tijd om zich naar voren te werken. Voor Team Penske betekende het een sterk begin van het seizoen. De enige uitdaging waarover Keselowski beschikte was de rommel tussen de radiator van zijn auto, die lichtelijk begon te overhitten. "Ik was nogal bang dat ik hem aan het einde zou opblazen" verklaarde Keselowski achteraf. Teamgenoot Ryan Blaney probeerde in de laatste ronde zijn teammaat te verslaan maar reed zich vast in het verkeer en Joey Logano kreeg onvoldoende steun van andere rijders om zich los te rijden. Een goed begin van de Speedweeks maar we hebben nog twee rondes te gaan."

Brad Keselowski: " In de Speedweeks heb ik eigenlijk nog nooit iets gewonnen. Maar om eerlijk te zijn heb ik dit nu van mij afgeschud. Je hebt maar één overwinning voor een doorbraak nodig en dit is hem." Keselowski behoort tot één van de beste restrictorplate racers ter wereld. Hij zegevierde vijfmaal op Talladega en won de Pepsi 400 in 2016 op de Daytona International Speedway.


2018 Stenhouse Harvick Busch
Stenhouse Jr. Harvick en Kyle Busch in gevecht.

In het verleden ging Keselowski in "The Clash" de CanAm kwalificatiewedstrijden en de Daytona 500 met lege handen naar huis. In 2012 en 2013 eindigde Keselowski resp. als derde en vierde in de Daytoan 500. In vijf deelnames aan "The Clash" eindigde Keselowski vier maal in de Top 9.

Joey Logano: "Het is wel genieten als je niet weet wat er gaat gebeuren. Doe je wel of geen poging om in te halen. Soms doe je het maar eigenlijk is het nooit de juist beslissing. Contact tussen Kyle Larson en Jimmie Johnson maakte het voor Keselowski nog iets gemakkelijker om de wedstrijd te winnen. De wedstrijd telde slechts drie neutralisaties. Maar in negen deelnames aan "The Clash" scoorde Johnson eigenlijk nooit.

Met vier auto's in de Top 5 was het voor Ford een bijzonder goede dag. Ryan Blaney viel naar de vierde plek terug. Overigens was Kevin Harvick tijdens de kwalificaties eerder op de dag wel de snelste Ford-rijder.

Blaney: "Ik dacht dat ik over een goed uitgangspunt beschikte. Ik had een goede kans, maar ik nam niet de juiste beslissing. In ieder geval heb ik er weer van geleerd."

2018 Keselowski
Keselowski heeft de eerste buit van 2018 al binnengesleept. Een overwinning in "The Clash" op Daytona.


Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 75 ronden
2. Joey Logano Ford 75 ronden
3. Kurt Busch Ford 75 ronden
4. Ryan Blaney Ford 75 ronden
5. Austin Dillon Chevrolet 75 ronden
6. Denny Hamlin Toyota 75 ronden
7. Kyle Busch Toyota 75 ronden
8. Erik Jones Toyota 75 ronden
9. Kevin Harvick Ford 75 ronden
10. Kyle Larson Chevrolet 75 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet