IndyCar

Indycar: RLL coureurs domineren testweekend in Phoenix

De Rahal Letterman Lanigan(RLL)coureurs Graham Rahal en Takuma Sato hebben het testweekend op ISM Raceway ofwel Phoenix volledig naar hun hand weten te zetten. In alle sessies waren de RLL Dallara Honda's het snelst. Uiteindelijk sloot Indy 500 winnaar Takuma Sato met een tijd van 19.3790 secs. het weekend als snelste af.


2018 Sato
Takuma Sato gedurende beide dagen ontzettend snel.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

RLL-coureurs domineren testweekend in Phoenix
Uiteindelijk was Takuma Sato de snelste man tijdens de afgelopen twee testdagen in Phoenix. Takuma Sato: "Ik denk dat wij een echt succesvolle test achter de rug hebben. Wij hebben veel uitgeprobeerd en de afgelopen twee dagen veel geleerd. Een fantastische auto waarbij meer van de rijders verlangd wordt, en waar je met de lage neerwaartse druk toch iets meer bezig bent.
Wij hebben kwalificatie en traffic runs uitgevoerd. Team RLL is nu al sterk en ik kijk nu nog uit naar de twee roadcourse tests en dan zijn we er volgende maand in St. Petersburg klaar voor."

Op de 1.022 mijl korte oval werden door 23 coureurs meer dan 6800 ronden afgelegd. Penske-coureur Will Power liet overall de tweede tijd noteren. De kampioen uit 2014 liet een tijd van 19.3878 secs. registreren. Will Power: "Ik heb ervan genoten. De 2018 auto is fantastisch. De Chevrolet-motoren zijn gewoon goed. Ik heb er een goed gevoel over."

2018 Leena Leena Gade aan het werk bij SPM Motorsports.

Tony Kanaan, bezig aan zijn 21e Indycar-seizoen sloot het testweekend in Phoenix in de No 14 A.J. Foyt Racing Dallara Chevrolet met een tijd van 19.4018 als derde af. Tony Kanaan: "Het waren een paar mooie dagen waarin we in het verkeer verschillende dingen uitgeprobeerd hebben. Eigenlijk was het best wel tricky en dat blijft het ook. Wij leren nog steeds over de downforce maar in zijn totaliteit was het een geslaagde test. Wij hadden eigenlijk niet echt veel problemen. We moeten vertrouwen en momentum opbouwen."

2018 Rossi Stuurwiel
Alexander Rossi heeft zijn nieuwe bolide een prachtige troetelnaam gegeven toch?

Met Kanaan's teamgenoot Mattheus Leist ging het aanmerkelijk minder. Hij schampte zelfs driemaal de muur, maar was afgelopen vrijdag wel de snelste rookie.Scott Dixon ging tijdens het laatste half uur op zaterdag de Safer Barrier in. Scott Dixon: " Ik zat in het verkeer en ik denk dat het mijn tweede of derde ronde was toen ik de pits uitkwam. Er kwamen een paar Andretti-auto's voorbij en die waren wat langzamer. Tussen Turn 1 en Turn 2 raakte ik het gaspedaal en was hem vervolgens kwijt waardoor ik de achterwielophanging beschadigde."

2018 Newgarden
Vierde tijd voor Josef Newgarden.

Regerend kampioen Josef Newgarden sloot de test op ISM Raceway als vierde snelste af. Hij liet een tijd van 19.4257 secs. registeren. Voor de seizoensopener in St. Petersburg gedurende het weekend van 9-11 maart hebben de teams nog een maand de tijd om privétests uit te voeren.
2018 Phoenix
Een prachtige afsluiter toch?

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet