Diversen

Div: Jeroen Bleekemolen en Nicky Catsburg in seizoensstart Braziliaanse stockcars

180209 Catsburg BrazilianStockcar2
Nicky Catsburg zal met Felipe Fraga in actie komen met een Chevrolet van CIMED Racing

Op 10 maart aanstaande gaat het Braziliaans stockcar-kampioenschap van start met de tradtionele 'Race of Doubles' op het circuit van Interlagos. Tijdens de enige race van het in het Zuid-Amerikaanse land mateloos populaire kampioenschap waarin met combinaties van twee coureurs gereden wordt, komen er twee Nederlanders in actie. Eerder al maakte Jeroen Bleekemolen zijn deelname bekend met een Chevrolet van het Eisenbahn Racing Team aan de zijde van oud-kampioen Valdeno Brito. Nu kondigde ook Nicky Catsburg aan dat hij erbij is. De Amersfoortse rijder start aan de zijde van Felipe Fraga, in 2016 kampioen in de serie, met een Chevrolet V8 van CIMED Racing.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

180209 Catsburg BrazilianStockcar
Catsburg en zijn Braziliaanse teamgenoot, oud-kampioen Felipe Fraga

Voor Bleekemolen wordt het een hernieuwde kennismaking, want hij reed in 2014 al een keer in het Braziliaans stockcar-kampioenschap. Catsburg daarentegen maakt zijn debuut in de serie. Het CIMED Racing-team waarvoor Catsburg zal uitkomen, heeft al meerdere kampioenstitels gewonnen en zet voor de race op Interlagos ook auto's in voor Felipe Massa, die samen met meervoudig kampioen 'Caca' Bueno rijdt, en de veelzijdige Braziliaan 'Pipo' Derani. Tot de andere prominente rijders die al voor de 'Race of Doubles' zijn bevestigd, behoren oud-Formule 1-coureurs Rubens Barrichello, Nelson Piquet jr., Ricardo Zonta, Felipe Nasr, Jean Karl Vernay, Antonio Pizzonia en Lucas Di Grassi.

180209 Bleekemolen BrazilianStockcar
Jeroen Bleekemolen rijdt samen met Valdeno Brito voor het Eisenbahn Racing Team

Bleekemolen, die ook in 2014 samen met Valdeno Brito in het toenmalige Shell Racing Team reed, verheugt zich op zijn terugkeer: "Het zijn geweldige auto's om mee te rijden en de competitie is er sterk." Catsburg kijkt uit naar zijn première: "Ik ben heel dankbaar voor de uitnodiging om samen met Filipe bij CIMED Racing te rijden in een evenement met zoveel topcoureurs. Ik moet echt keihard mijn best doen om vooraan mee te rijden, wat de verwachting van CIMED is, maar mijn ervaring in GT's en toerwagens zal daar zeker bij helpen." Een week na hun Braziliaanse avontuur starten Bleekemolen en Catsburg in Sebring voor de tweede ronde van het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

180209 BrazilianStockcar
Over gebrek aan belangstelling is er in de Braziliaanse stockcars bepaald geen klagen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet