Sportscars

Sportscars: Jackie Chan DC Racing wint Asian Le Mans Series 2017-2018

JackieChan Sepang

Jackie Chan DC Racing X Jota heeft met een dubbele overwinning de LMP2 en LMP3 titels in de Asian Le Mans Series weten te veroveren. Thomas Laurent, Harrison Newey en Stephane Richelmi wonnen met de Oreca 05 Nissan met startnummer 8 alweer hun derde race van het seizoen. Guy Cosmo, Patrick Byrne en Gabriel Aubry wonnen met de Ligier JS P3 de LMP3 klasse.


Tekst
: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR

De Jackie Chan DC Racing X Jota auto's begonnen de wedstrijd vanaf de tweede startrij, nadat LMP2 debutant Nabil Jeffri namens Eurasia Motorsport de pole pakte. Pipo Derani kwalificeerde zich op zaterdag als tweede, voor Stephane Richelmi en Jazeman Jaafar.

In de afsluitende race van het seizoen wisselden Jackie Chan DC Racing X Jota en Eurasia Motorsport elkaar regelmatig af aan de kop van het veld, waarbij de Eurasia Motorsport Ligier na drie uur wedstrijd twee seconden voorsprong op de beide Oreca's had. Eurasia coureur Jake Parsons spinde echter in het laatste uur en viel daardoor terug tot de derde plaats.

De overwinning en het kampioenschap kwamen voor Jackie Chan DC Racing X Jota niet meer in gevaar, ondanks het uitvallen van de auto met startnummer 7 met nog slechts een kwartier te gaan. Hierdoor kon de BBT Ligier de tweede plaats pakken, achter de winnende Oreca van Richelmi, Laurent en Newey die daarmee ook de rijderstitel veroverden. Eurasia Motorsport eindigde de race als derde.

JackieChan6 Sepang

In de LMP3 klasse verdedigde KCMG een voorsprong van twee punten in de strijd om de titel, maar 20 minuten voor het einde ging het mis voor het team uit Hong Kong. Door een stop&go viel de Ligier JS P3 met nummer 18 terug tot achter de Jackie Chan DC Racing X Jota Ligier JS P3 en in de laatste ronde parkeerde Josh Burdon zijn auto in de pits, waardoor KCMG niet geklasseerd werd. De Fransman Gabriel Aubry kwam als winnaar over de streep en bezorgde daarmee zijn team en teamgenoten Guy Cosmo en Patrick Byrne de LMP3 titels.

FIST-Team AAI behaalde een 1-2 in de GT klasse. Jesse Krohn en Junsan Chen wonnen de titel, door samen met Markus Palttala de race op Sepang te winnen. Tweede werd de Ferrari 488 GT3 van het team. De Tianshi Racing Team Audi R8 LMS viel in het laatste uur uit.

AAI-SEPANG

Le Mans uitnodigingen voor Jackie Chan DC Racing en Team AAI
Met het winnen van de titel in de LMP2 en LMP3 klasse heeft Jackie Chan DC Racing X Jota twee uitnodigingen voor de 24 Uur van Le Mans op zak. Het is echter de vraag of het Chinese team beide uitnodigingen zal accepteren, zeker omdat het team ook al met twee auto's in het FIA World Endurance Championship uitkomt.

Met de 1-2 in de GT klasse heeft FIST-Team AAI twee uitnodigingen voor de GTE-Am klasse van de 24 Uur van Le Mans ontvangen. Team AAI zal hiervoor wel een GTE auto moeten huren, net als dat het in 2015 (Porsche) en 2016 (Corvette) deed.

Kalender 2018-2019 bevestigd
Aan de vooravond van de seizoensfinale bevestigde de ACO de kalender voor het seizoen 2018-2019. Voor het eerst sinds 2014 keert de Asian Le Mans Series terug naar Shanghai voor een race op het Shanghai International Circuit in november. In december rijdt het kampioenschap vervolgens op de Fuji Speedway, waarna in januari Buriram (Thailand) en opnieuw Sepang op de kalender staan. De race op Sepang al echter in tegenstelling tot dit jaar pas eind februari worden gehouden.

20182019kalender

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet