Formule 3

Dorian Boccolacci aan boord bij MP Motorsport voor tweede GP3-seizoen

Boccolacci MP-0604

Fransman Dorian Boccolacci heeft voor zijn tweede seizoen in de GP3 Series getekend bij MP Motorsport. Met Niko Kari als teamgenoot vormt Boccolacci – die vorig jaar al een GP3-race won – een sterk duo voor het Nederlandse team, dat in 2018 zijn GP3-debuut maakt.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

MP nam de Franse coureur aan boord op grond van zijn sterke vorm in zijn debuutjaar in de klasse, waarin hij vanaf het begin vooraan meestreed. Nadat hij diverse keren op het randje van een overwinning had gestaan, brak Boccolacci toch nog de ban in de laatste wedstrijd op Abu Dhabi.

Nu wordt Boccolacci de teamgenoot van Niko Kari, die vorig jaar ook zijn eerste GP3-overwinning pakte, om samen een sterk tandem te vormen voor het eerste seizoen van MP Motorsport in de klasse. MP maakt binnenkort zijn derde GP3-coureur bekend.

"Het voelt goed om de samenwerking aan te gaan met MP Motorsport voor mijn tweede GP3-seizoen", aldus Boccolacci. "Ik heb gemerkt hoe gretig ze zijn om goed voor de dag te komen in hun debuutseizoen. Het team brengt veel ervaring mee uit de Formule 2 en Formule Renault 2.0, en met Niko Kari als een van mijn teamgenoten weet ik dat we elkaar kunnen aanjagen tot geweldige prestaties. Ik kijk echt uit naar het seizoen."

"We verwelkomen Dorian van harte in ons team voor 2018", zei Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. "Zijn snelheid in 2017 was enorm – al vanaf de eerste wintertest zette hij als debutant een geweldig tempo neer, vaak was hij de enige coureur die de gevestigde namen het vuur aan de schenen kon leggen. Met Dorian en Niko hebben we twee coureurs die in staat zijn om podiumplaatsen te scoren en voor overwinningen te strijden. We kunnen niet wachten totdat we met ze aan de slag kunnen."

Voordat hij promoveerde naar de GP3 Series, behaalde Boccolacci in 2016 twee overwinningen, twee poles en zeven podiumplaatsen op weg naar een tweede plaats in de Eurocup Formule Renault 2.0. Tegelijk werd hij derde in het NEC-kampioenschap. In 2014, zijn debuutseizoen in de autosport, reed de Fransman naar de tweede plaats in het Franse F4-kampioenschap, waarna hij in 2015 in de FIA F3 uitkwam.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet