Sportscars

Sportscars: Job van Uitert in 2018 met RLR M-Sport LMP3 in ELMS en Michelin Cup

JobvanUitert

Job van Uitert maakt komend seizoen de overstap naar de sportscarracerij aan boord van een RLR M-Sport met de Mike Smith Motorsport Ligier LMP3. De vice-kampioen in het Italiaans Formule 4 kampioenschap zal in 2018 uitkomen in zowel de European Le Mans Series als de Michelin Cup, wedstrijden die in het voorprogramma van de ELMS en de 24 uur van Le Mans worden verreden. De 19-jarige Nederlander zal de Ligier LMP3 in de ELMS delen met de Canadees John Farano en Rob Garofall terwijl hij in de Michelin Cup samen met Farano in actie gaat komen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Job voegt zich bij het team uit Darwen, Lancashire na een bijzonder succesvol jaar in het Italiaans Formule 4 kampioenschap waarin hij met Jenzer Motorsport vier wedstrijden won en tweede werd in de titelstrijd. Job startte in 2014 zijn carrière op vijftienjarige leeftijd in de Nederlandse Mazda MX-5 cup voordat hij promoveerde naar de Formule 4 categorie. De Dongenaar zal in zijn overstap naar de sportscar- en lange-afstandsracerij gesteund worden door Van Uitert, gespecialiseerd in innovatieve interne transportsystemen, ELTRA, leider in industriële IT & automatisering systemen en Jumbo Supermarkten.

RLR M-sport with Mike Smith Motorsport is een van de meest ervaren teams in de Europese sportscar racerij. Het team debuteerde in 2010 in de European Le Mans Series met een Lola LMP2 en is sindsdien succesvol geweest in zowel de LMP2 als LMP3 klasse. In 2017 combineerde het team programma's in de ELMS en de Michelin Cup, waartoe ook de wedstrijden in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans tot behoren. In 2018 start RLR M-sport eveneens het project om in 2019 terug te keren in de LMP2 klasse van de European Le Mans Series.

jobvanuitertside

Job van Uitert: "Ik ben bijzonder gelukkig dat ik komend seizoen bij RLR M-Sport mijn debuut in de European Le Mans Series en de Michelin Cup ga maken. Ik heb een aantal succesvolle seizoenen gehad in de Formule 4 klasse maar mijn ultieme doel is om succesvol te zijn in de 24 uur van Le Mans. Ik heb het gevoel dat ik nu de eerste stap neem richting dat doel. De European Le Mans Series is bijzonder competitief, de Michelin Cup geeft mij alle kansen om mij sneller te ontwikkelen en racen op Le Mans in de twee wedstrijden in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans is een droom die uitkomt!

Nick Reynolds: "We hebben gelijk na onze laatste wedstrijd met Job getest en hij maakte een onuitwisbare indruk op ons. Het feit dat we zo'n talent hebben kunnen tekenen voor beide kampioenschappen betekent dat er een aantal belangrijke puzzelstukjes op hun plek vallen en dat we kunnen gaan voor de titels in zowel de European Le Mans Series als de Michelin Cup. Job is supersnel, zijn teamgenoot John Farano heeft laten zien dat hij zich ontwikkelt tot een van de snelste bronzen-coureurs en de derde rijder voor de ELMS, Rob Garofall brengt niet alleen heel veel snelheid maar ook nog eens ervaring. Het spreekt voor zich dat we niet kunnen wachten tot 2018 begint.

ELMS 2018 kalender:
9-10 april: Proloog Officiële Test – Le Castellet
14-15 april: 4 uur van Le Castellet
12-13 mei: 4 uur van Monza
21-22 juli: 4 uur van Red Bull Ring
17-18 augustus: 4 uur van Silverstone
22-23 september: 4 uur van Spa-Francorchamps
27-28 oktober: 4 uur van Portimao

Michelin Cup 2018 kalender:
14-15 april: 2 uur van Le Castellet
12-13 mei: 2 uur van Monza
14-16 juni: Road to Le Mans
21-22 juli: 2 uur van Red Bull Ring
22-23 september: 2 uur van Spa-Francorchamps
27-28 oktober: 2 uur van Portimao

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet