Sportscars

Sportscars: Jeroen Bleekemolen samen met Ben Keating in Risi-Ferrari voor Le Mans

180125 Risi Ferrari
Risi-Ferrari is dit weekeinde met een GTLM en een GTD-Ferrari actief in Daytona

Jeroen Bleekemolen gaat met een Ferrari van het Amerikaanse team Risi Competizione deelnemen aan de 86e editie van de 24 Uur van Le Mans. Dat werd vandaag aangekondigd in Daytona aan de vooravond van die andere belangrijke 24-uursrace. Bleekemolen komt opnieuw samen uit met Ben Keating, die als best geklasseerde Pro-Am-rijder in de eindstand van de GTD-klasse in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship vorig jaar de Bob Akin Award in de wacht sleepte. Met die prijs is automatisch een plek in het deelnemersveld van de 24 Uur van Le Mans verbonden. Keating heeft besloten het runnen van zijn deelname uit te besteden aan het team van Giuseppe Risi. Jeroen Bleekemolen en Ben Keating, plus een nog te benoemen derde rijder met zilver-status, komen uit in de GTE-Am-klasse. "Ik ben heel blij met dit nieuws", zei Jeroen Bleekemolen vanuit Daytona tegen AUTOSPORT.NL. "Een goede auto, een goed team, dat in het verleden al in Le Mans gewonnen heeft."

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"We zijn in Le Mans de enige auto die Risi zal inzetten, dus dat betekent dat alle aandacht naar ons uitgaat", vervolgt Jeroen Bleekemolen. "Ik denk dat de Ferrari ook een van de beste auto's is voor Le Mans in onze klasse en met Ben Keating als bronzen rijder hebben we een heel sterke bronzen rijder in de auto. De zilveren rijder is nog niet bekend, maar we gaan voor de best mogelijke optie. Het mag een professional zijn, dus we zijn nog een beetje aan het zoeken, maar er zijn al wel een paar heel goede opties. Al met al een super line-up, een goed team en voor mij echt weer eens een kans om mee te doen voor een klasseoverwinning in Le Mans. Dat is in mijn geval alweer een paar jaar geleden. In 2015 met de Viper deden we wel aardig mee, maar nu is het doel gewoon om te winnen. De competitie is natuurlijk sterk en er kan van alles gebeuren, maar we zetten hoog in en gaan er echt voor. Het team heeft er ook veel zin in. Het rijden met Ferrari is ook iets dat ik nog niet vaak gedaan heb, met Ferrari naar Le Mans is zelfs helemaal nieuw voor me, dus ook daar kijk ik naar uit! Wat mij betreft kan het niet snel genoeg komen!"

Risi Competizione behalde in 1998, 2008 en 2009 klasse-overwinningen in Le Mans en in totaal zes podiumplaatsen uit 13 deelnames in acht jaar tussen 1998 en 2017. Vorig jaar viel de Risi-Ferrari uit door een ongeval, in 2016 werd de Risi-Ferrari tweede in de GTE-Pro-klasse. Een opmerkelijk detail is dat Giuseppe Risi en Ben Keating beide autodealerbedrijven in Texas bezitten. Risi is eigenaar van Ferrari of Houston en Ferrari of Woodlands, terwijl Keating Viper Exchange runt en tal van dealerbedrijven in Texas heeft. De startplaats voor Keating als winnaar van de Bob Akin Award is een van de twee 'at large'-startplaatsen van IMSA voor de 24 Uur van Le Mans van dit jaar. De tweede plek is voor Misha Goikhberg als winnaar van de Jim Trueman Award, de onderscheiding voor de beste Pro-Am-rijder in de prototype-klasse van het IMSA-kampioenschap in 2017. "We zijn tot nu toe altijd met ons eigen team en onze eigen auto's naar Le Mans gegaan, maar de combinatie met Ben Keating leek de beste optie", aldus Giuseppe Risi. Keating is ook vol vertrouwen in het project: "Het is een grote eer om een uitnodiging voor Le Mans te krijgen en de samenwerking met Giuseppe Risi en zijn team Risi Competizione is een geweldige combinatie. Het idee ontstond, we hebben Risi benaderd en het idee beviel hun wel, dus zo kwam het tot stand."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet