Sportscars

Sportscars: Giedo van der Garde met Racing Team Nederland in FIA WEC

Giedo wide
Voortaan in 't geel: Giedo van der Garde komt uit voor Racing Team Nederland

Na een jaar afwezigheid in de racerij – als we zijn gastoptreden in de Audi Sport TT Cup op Zandvoort even buiten beschouwing laten – keert Giedo van der Garde terug in de autosport. De oud-Formule 1-rijder uit Veenendaal komt met het Racing Team Nederland uit in het zogeheten 'Superseizoen' 2018/2019 van het FIA World Endurance Championship. Dat maakte het team vanmorgen in alle vroegte bekend. Ook Frits van Eerd blijft aan boord bij het team, de derde rijder is nog niet aangekondigd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Voor Van der Garde is de lange-afstandsracerij geen onbekend fenomeen: in 2016 werd hij kampioen in de European Le Mans Series met het G-Drive-team van Simon Dolan. In datzelfde jaar nam hij tevens voor de eerste keer deel aan de 24 Uur van Le Mans. Hij verklaart: "Ik ben heel blij dat Racing Team Nederland en Frits mij deze mooie kans geven. De ambities van het team spreken mij enorm aan en ik wil er graag deel van uitmaken. Het wereldkampioenschap is super competitief en de 24 Uur van Le Mans is één van de mooiste races ter wereld. Ik vind het heel bijzonder om daar weer aan de start te staan. Het doel is dat wij als team elkaar steeds beter weten te maken, zodat je uiteindelijk om het podium kunt rijden. Ik heb er ontzettend veel zin in! In mijn debuutjaar in de langeafstandsracerij werd ik kampioen, maar in de 24 Uur van Le Mans vielen we 's ochtends uit. Mijn liefde voor endurance racing, samen met de historie en romantiek van Le Mans, zorgen ervoor dat ik niet kan wachten om te beginnen met racen voor Racing Team Nederland."

Initiatiefnemer Frits van Eerd, die zelf ook weer als coureur in actie zal komen, zegt: "Ik ben enorm blij dat Giedo voor ons gaat rijden. Hij is snel, ervaren en erg gemotiveerd. Ons debuut in het wereldkampioenschap is een fantastische uitdaging, en ik vind het geweldig dat wij die nu aangaan met een rijder van dit kaliber."

Op 9 februari aanstaande kondigt de Automobile Club de l'Ouest als promotor van het FIA WEC en de 24 Uur van Le Mans de deelnemers aan tijdens een persconferentie in het kader van de oldtimerbeurs Rétromobile in Parijs. Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven voor deelname aan de LMP2-klasse. Nadere details worden binnen afzienbare tijd bekendgemaakt, zo stelt het team.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet