Sportscars

Sportscars: Giedo van der Garde met Racing Team Nederland in FIA WEC

Giedo wide
Voortaan in 't geel: Giedo van der Garde komt uit voor Racing Team Nederland

Na een jaar afwezigheid in de racerij – als we zijn gastoptreden in de Audi Sport TT Cup op Zandvoort even buiten beschouwing laten – keert Giedo van der Garde terug in de autosport. De oud-Formule 1-rijder uit Veenendaal komt met het Racing Team Nederland uit in het zogeheten 'Superseizoen' 2018/2019 van het FIA World Endurance Championship. Dat maakte het team vanmorgen in alle vroegte bekend. Ook Frits van Eerd blijft aan boord bij het team, de derde rijder is nog niet aangekondigd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Voor Van der Garde is de lange-afstandsracerij geen onbekend fenomeen: in 2016 werd hij kampioen in de European Le Mans Series met het G-Drive-team van Simon Dolan. In datzelfde jaar nam hij tevens voor de eerste keer deel aan de 24 Uur van Le Mans. Hij verklaart: "Ik ben heel blij dat Racing Team Nederland en Frits mij deze mooie kans geven. De ambities van het team spreken mij enorm aan en ik wil er graag deel van uitmaken. Het wereldkampioenschap is super competitief en de 24 Uur van Le Mans is één van de mooiste races ter wereld. Ik vind het heel bijzonder om daar weer aan de start te staan. Het doel is dat wij als team elkaar steeds beter weten te maken, zodat je uiteindelijk om het podium kunt rijden. Ik heb er ontzettend veel zin in! In mijn debuutjaar in de langeafstandsracerij werd ik kampioen, maar in de 24 Uur van Le Mans vielen we 's ochtends uit. Mijn liefde voor endurance racing, samen met de historie en romantiek van Le Mans, zorgen ervoor dat ik niet kan wachten om te beginnen met racen voor Racing Team Nederland."

Initiatiefnemer Frits van Eerd, die zelf ook weer als coureur in actie zal komen, zegt: "Ik ben enorm blij dat Giedo voor ons gaat rijden. Hij is snel, ervaren en erg gemotiveerd. Ons debuut in het wereldkampioenschap is een fantastische uitdaging, en ik vind het geweldig dat wij die nu aangaan met een rijder van dit kaliber."

Op 9 februari aanstaande kondigt de Automobile Club de l'Ouest als promotor van het FIA WEC en de 24 Uur van Le Mans de deelnemers aan tijdens een persconferentie in het kader van de oldtimerbeurs Rétromobile in Parijs. Racing Team Nederland heeft een Dallara P217 ingeschreven voor deelname aan de LMP2-klasse. Nadere details worden binnen afzienbare tijd bekendgemaakt, zo stelt het team.

Reacties

  • 6
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 19 januari 2018 09:44

  Helemaal goed natuurlijk want Frits is echt veel te langzaam voor dit geweld. Jan Lammers uit het team geknikkerd ? Zou ik wel bijzonder triest vinden als dat zo is.

  • 6
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 19 januari 2018 09:56

  Ik hoop van harte dat ze Jan Lammers weer laten rijden, en als dat niet zo is dan was Rubens Barichello vorig jaar natuurlijk een onwijs toffe naam om aan de line-up toe te voegen. Frits misschein niet al te snel, maar vergeet niet dat veel mensen het racen aan deze man te danken, iemand moet de centjes op tafel leggen ! Ik vind het niet meer dan logisch dat hij in ruil daarvoor zelf ook mee wil rijden ( en dik genieten ! ) -GertJan-

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 19 januari 2018 17:43

  Als Giedo denkt voor een podiumplek te kunnen strijden dan zou Frits er goed aan doen plaats te maken voor iemand van het kaliber Van der Zande / Frijns / Bleekemolen. Dat gebeurt natuurlijk niet, dus dan zal RTN weer veroordeeld zijn tot een bijrol, zeker op dit hogere plan.

  • 0
  • 1
   
  Racing-Fan 19 januari 2018 20:47

  Maar is dat erg?

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 januari 2018 22:14

  Zeker niet. Maar het kan nu inderdaad wel twee kanten op zoals in de derde reactie goed omschreven wordt. Met Frits zelf achter het stuurwiel gaat er geen podium plek gereden worden. Zo reëel moet je wel zijn. Wat eigenlijk de mooiste oplossing is zijn 2 auto's. Eentje met barrichello Jan en Frits. En eentje met Guido en twee andere snelle jongens die echt voor een top drie finish gaan. Ben je gelijk van het hele gezeur af. Ik hoop gewoon niet dat Jan Lammers nu opeens buiten de boot piest. Jan is voor zijn leeftijd nog een echte racer die makkelijk drie seconden per ronde sneller is dan de Jumbo directeur.

  • 0
  • 0
   
  Marcel ten Caat 20 januari 2018 22:25

  Op persoonlijke titel...wetende dat je als Racing Team Nederland toch niet om de ereplaatsen gaat meestrijden, laat Lammers nog lekker een afscheidstour doen (1x Spa en 1x Le Mans). Heeft Jan 24x24 en is het daarna tijd voor een jongere, snellere vervanger.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet