Groeten uit ...

24H Series: Groeten uit Dubai - 2018

IMG 0370

De temperatuurschok bij terugkomst was flink, maar we kijken weer met veel genoegen terug op een aantal interessante dagen in Dubai, waar AUTOSPORT.NL als altijd ter plekke was bij de 24-uursrace als start van het internationale lange-afstandsraceseizoen. Van de activiteiten op de baan deden we al uitgebreid verslag, maar natuurlijk was er nog genoeg rondom de race te zien. Vandaar onze eerste 'Groeten uit'-impressie van het nieuwe kalenderjaar.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 0246

Bij aankomst op het circuit op woensdag rond de middag zagen we deze indrukwekkende Rolls Roye met kentekennummer A 5. Teken dat er hoog bezoek op het circuit was: de auto behoort toe aan Dr. Mohammed Bin Sulayem, voorzitter van de Automobile and Touring Club of the United Arab Emirates (ATCUAE) en vice-president van de FIA. 

IMG 0248

Op woensdagavond was er de traditionele 'Welcome Party' met barbecue van organisator Creventic. Omdat het circuit in Dubai recentelijk werd verworven door Saoedische investeerders, heerst er een wat strenger regime, inclusief alcoholverbod. En omdat een glas wijn of bier bij de barbecue door velen toch wel op prijs gesteld wordt, besloot de organisatie uit te wijken naar een alternatieve locatie, die werd gevonden in de nabijgelegen Polo & Jockey Club. De sfeer was er prima.

IMG 0257

Tot de interessante auto's die in Dubai aan de start stonden, behoorde deze Lambda Ford GT. Het  Lambda-team uit de Duitse stad Wiesbaden was een aantal jaren geleden actief in de ADAC GT Masters, maar het was een tijdlang stil rondom het team. In Dubai maakte het een comeback, die direct en zeer verdienstelijk met de 15e plaats algemeen en de zevende plaats in de A6-Pro-klasse werd afgesloten.

IMG 0260

Anderen wilden van hun gebruikte raceauto af, zoals hier het Black Falcon-team, dat deze Mercedes-AMG GT3 te koop aanbood, precies zoals hij tijdens de laatste Creventic-race van het seizoen 2017 in november op het Circuit Of The Americas had deelgenomen. "Low mileage, one careful owner, etc. etc..."

IMG 0261

Zoek de verschillen. Hier een GT4-versie van de Mercedes-AMG GT, die in de paddock als 'show car' stond opgesteld.

IMG 0262

Deze drie Volkswagen Golf GTi TCR's stonden de hele week onder een zwart doek in de paddock opgesteld. Volkswagen was met een gezelschap van Duitse journalisten aanwezig om de verrichtingen van het Liqui Moly Team Engstler met de Golf in de TCR-klasse gade te slaan, maar waarom die auto's niet getoond werden, bleef ook voor ons een raadsel.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet