Formula Regional European

Christian Lundgaard met MP Motorsport naar Eurocup Formule Renault 2.0

christian-lundgaard

Tweevoudig Formule 4-kampioen Christian Lundgaard promoveert in 2018 naar de Eurocup Formule Renault 2.0. De Deen kiest daarbij opnieuw voor MP Motorsport uit Westmaas. Met MP won Lundgaard in 2017 het Noord-Europese en Spaanse F4-kampioenschap. De MP-coureur blijft bovendien lid van de Renault Sport Academy.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

lundgaard-paulricard

Lundgaards seizoen Formule Renault 2.0 met MP Motorsport werd vandaag bekendgemaakt op het hoofdkwartier van Renault Sport Formula One Team in het Engelse Enstone. Daar presenteerde Renault alle talenten van de Renault Sport Academy van 2018. Lundgaard werd al in de aanloop van zijn autosportcarrière opgenomen in het juniorprogramma van Renault. Zijn sterke optreden in 2017 zorgde ervoor dat hij ook voor 2018 is bevestigd als Renault-junior. Daarnaast blijft Lundgaard steun ontvangen van Team Danmark.

De 16-jarige coureur uit het Deense Hedensted gaat in 2018 zijn tweede seizoen in de monoposto's in. Dat hij na zijn twee F4-titels klaar is voor een hoger niveau in de autosport was al snel duidelijk. Lundgaard behaalde beide titels met MP Motorsport en wilde de samenwerking graag voortzetten. Zijn debuut in de Formule Renault 2.0 maakt hij daarom samen met het Nederlandse team, dat ook deelneemt aan de GP3 en de Formule 2.

"Dit is een logische volgende stap in mijn carrière", zei Lundgaard over zijn promotie naar de Eurocup. "Formule Renault 2.0 is een extreem competitief kampioenschap, waarin mijn racevaardigheden tot het uiterste op de proef zullen worden gesteld. Het geeft een goed gevoel ik dat ik de opstap samen met MP Motorsport kan maken. Dat biedt stabiliteit in een ongetwijfeld uitdagend debuutseizoen in de klasse. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking de juiste basis schept om al meteen in het eerste jaar succesvol te zijn."

lundgaard-paulricard2

"We zijn erg blij dat Christian met ons de stap naar de Formule Renault 2.0 maakt", zei Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. "In 2017 hebben we samen veel successen gevierd: Christian was bij vlagen oppermachtig in de twee F4-kampioenschappen waarin hij deelnam. Die lijn trekken we graag door in de Eurocup Formule Renault 2.0."

"We zijn er verheugd over dat we nog een seizoen met Christian kunnen samenwerken," aldus Mia Sharizman, directeur van de Renault Sport Academy. "Het afgelopen jaar ging geweldig voor hem, er is veel voor nodig om twee titels in één seizoen te winnen. We kijken uit naar zijn nieuwe hoofdstuk in de Eurocup Formule Renault 2.0, een uitermate competitieve omgeving en een echte uitdaging voor hem. Het is belangrijk dat hij hard blijft werken, want er valt nog veel te leren."

Lundgaard pakte in 2017 tien overwinningen en negen poles op weg naar de titel in het Noord-Europese zonekampioenschap F4. In het Spaanse F4-kampioenschap voegde hij daar nog eens zeven overwinningen en zeven poles aan toe. Met dit dominante optreden sleepte hij beide kampioenschappen in de wacht.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet