24H Series

24H Series: 89 auto’s gestart voor de Hankook 24H DUBAI 2018

180112 Dubai Start Start

Onder een strakblauwe hemel, bij stralende zonneschijn en met de hoogste temperaturen tot nu toe deze week in Dubai is de 13e editie van de Hankook 24H DUBAI gestart op het Dubai Autodrome. In totaal gingen er 89 auto's van start voor de lange-afstandsrace twee keer de klok rond op het 5,390 kilometer lange circuit. De eerste vier uur van de wedstrijd leverden een aantrekkelijke strijd op met acht wisselingen aan de leiding van de GT-klasse. Na vier uur rijdt het winnende team in Dubai van vorig jaar, Herberth Motorsport, met de Porsche 911 GT3 R (#991, Allemann/Bohn/Renauer/Renauer/Olson) aan de leiding. De actuele leider in de TCE SERIES is de CWS Ginetta G55 (#278, Hayes/Wells/May/May).

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Twee auto's waren er na incidenten eerder in de week niet bij voor de start van de race: de Optimum Motorsport-Audi R8 LMS (#96, Haase/Ellis/Wilkinson) werd teruggetrokken na een crash in de avondtraining van gisteren en de Bonk Motorsport-Audi RS 3 LMS (#127, Bonk/Piepmeyer/Burghardt/Wirth) startte niet na een ongeval tijdens de optionele privétest op woensdag. Zo gingen er 89 auto's van start voor de 13e editie van de Hankook 24H DUBAI toen Zijne Hoogheid Sjeik Juma al Maktoum en Zijne Excellentie Dr. Mohammed Ben Sulayem, president van de ATCUAE en vice-president van de FIA, de nationale vlag van de Verenigde Arabische Emiraten zwaaiden en zo het veld op weg stuurden.

180112 Dubai Start Grid
Volop belangstelling op de grid

Mirko Bortolotti leidde in het beginstadium van de race met de van pole-position gestarte GRT Grasser Racing Team-Lamborghini (#964, Ineichen/Ineichen/Engelhart/Bortolotti), maar zijn vreugde duurde slechts negen ronden, wat daarna moest hij de pits in vanwege een lekke linker achterband. Vervolgens voerde de Black Falcon-Mercedes-AMG GT3 (#3, Al Qubaisi/Bleekemolen/Stolz/Metzger) 21 ronden lang het veld aan tot aan de eerste reeks pitstops. Daarna wisselden meerdere teams elkaar aan de leiding af, maar doorgaans slechts voor één ronde. Het volgende team dat wat langer aan de leiding reed, was de Hofor Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Kroll/Kroll/Eggimann/Heyer/Frankenhout). In de 50e ronde, aan het eind van het tweede uur, kwam vervolgens de Herberth-Porsche aan kop en bleef daar tot aan het eind van het vierde uur. Tot dusver waren er twee 'code 60'-neutralisaties, de eerste om een gestrande auto te kunnen wegslepen en de tweede om een oliespoor op te ruimen dat door een van de auto's was achtergelaten.

180112 Dubai Start Porsche
De Herberth-Porsche rijdt al sinds de 50e ronde aan de leiding

In de TCE SERIES powered by Hankook is er een spannende strijd tussen de beide CWS Ginetta's (#178, White/Constable/Murray/Liebenberg and #278, Hayes/Wells/May/May) en de Optimum Motorsport-Ginetta (#232, Barwick/Moore/Hollings/Brough), die het tempo in de klasse SP3 bepalen, en de koplopers in de TCR-klasse, waarin de Modena Motorsports SEAT (#216, Shen/Shen/Tjia/Simonsen/Beche) het grootste deel van de tijd het veld aanvoerde.

De race kan via tijdwaarneming en streaming op de website van de serie live worden gevolgd. Live-streaming is ook beschikbaar via het Youtube-kanaal van de serie en op Motortrend on Demand. Het team van Radio Show Limited is ter plekke voor live-commentaar tijdens de kwalificatie, de nachttraining en de race. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet