Liveblogs

24H Series: Liveblog Hankook 24H DUBAI

180111 Dubai Liveblog opening
Zand, smog, hoogbouw en containers: welkom in Dubai.

Dit weekeinde vindt op het Dubai Autodrome de 13e editie van de Hankook 24H DUBAI plaats, de eerste grote internationale lange-afstandsrace van het nog jonge kalenderjaar 2018. Een flinke mix van GT's en toerwagens verschijnt in Dubai aan de start, traditioneel met heel wat Nederlandse inbreng. Tenslotte is het ook, met het bureau Creventic uit het Noord-Limburgse Gennep als promotor en het DNRT als belangrijke partner in de organisatie, een grotendeels Nederlands evenement. AUTOSPORT.NL is eveneens ter plekke en doet dit weekeinde verslag vanuit Dubai, ondermeer via dit liveblog. De meest recente bijdragen verschijnen telkens bovenaan met tijdsaanduiding (in lokale tijd, in Dubai is het drie uur later dan in Nederland). Vragen en opmerkingen zijn meer dan welkom via de commentaarfunctie onderaan dit artikel.

Tekst: René de Boer (vanuit Dubai, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions, PR

zaterdag 12 januari, 2.00 uur: De race is halverwege. Goed nieuws voor het team van Cor Euser Racing: nadat de BMW urenlang heeft stilgestaan, is het team er eindelijk in geslaagd via enkele lokale BMW-eigenaren in Dubai de benodigde wiellagers te bemachtigen. Die worden nu ingebouwd, waarna we hopelijk de BMW weer in de race terugzien. Dat het team inmiddels meer dan honderd ronden achterstand op de leider in de klasse SP3 heeft, mag de pret niet drukken. Dat is de ware spirit van lange-afstandsracen!

180112 Dubai Porsche Pits

23.00 uur: Straks zullen we een uitgebreide update plaatsen, waarin we verder ingaan op de diverse Nederlandse rijders in de race, maar nu alvast melden we even dat de Herberth-Porsche, die vanaf de 50e ronde vrijwel onafgebroken aan de leiding reed, twee ronden in de pits verloor vanwege problemen met de rechter voorwielophanging. De nieuwe leider is Yelmer Buurman in de nummer 2-Black Falcon-Merceedes, terwijl de nummer 3-Black Falcon-Mercedes van ondermeer Jeroen Bleekemolen, nu met Luca Stolz aan het stuur, op de tweede plaats rijdt.

180112 Dubai liveblog-grid

13.15 uur: Flinke belangstelling op de grid voor de 24-uursrace, die om 14.00 uur met twee formatieronden van start gaat. Twee teams starten officieel niet: de nummer 127 Bonk Motorsport-Audi RS 3 LMS in de TCR-klasse (Bonk/Piepmeyer/Burghardt/Wirth) na schade bij de privétests op woensdag en de nummer 96 Optimum Motorsport-Audi R8 LMS in de klasse A6-Pro (Haase/Ellis/Wilkinson) na de crash van Wilkinson gisteren in de avondtraining. Wilkinson liep daarbij een gebroken pols op.

12.30 uur: Van de 91 auto's op de definitieve inschrijflijst reden er uiteindelijk 55 één of meer ronden in de warm-up. Daarvan was de nummer 963-Grasser-Lamborghini in handen van Rik Breukers de snelste: de jonge Limburgse rijder kwam tot een tijd van 1:58,846 minuten. Op de tweede plaats eindigde de nummer 3-Black Falcon-Mercedes van ondermeer Jeroen Bleekemolen, de pole-winnende nummer 964-Grasser-Lamborghini werd als derde geklasseerd. Snelste auto in de TCE Series was ditmaal wel een toerwagen uit de TCR-categorie, en wel de Liqui Moly Team Engstler-Volkswagen Golf met een tijd van 2:11,992 minuten.

180112 Dubai Liveblog Police

11.15 uur: Geen groot evenement in Dubai zonder de 'Supercarbrigade' van de lokale politie. Drie van de auto's, een Audi R8, een Mercedes-Benz SLS AMG en een Ferrari FF, staan al opgesteld in de paddock. De 'Supercarbrigade' is enorm populair, compleet met eigen merchandise en modelauto's.

180112 Dubai Liveblog opening vr

Vrijdag 11.00 uur: Goedemorgen vanuit Dubai, waar het vandaag racedag is. Met een strakblauwe lucht en stralende zon is het de warmste dag van de week tot nu toe. Van 11.00 tot 11.30 uur lokale tijd is er een warm-up, de laatste voorbereiding voor rijders en teams voorafghaand aan de wedstrijd. De startopstelling loopt vanaf 12.45 uur, de race gaat - met twee formatieronden - van start om 14.00 uur.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet