Sportscars

Sportscars: Twee uit twee voor Jackie Chan DC Racing in Asian Le Mans Series

DC Racing Fuji

Met twee overwinningen uit twee races heeft Jackie Chan DC Racing x Jota duidelijk gemaakt wie er de grote favoriet is in de Asian Le Mans Series. Stephane Richelmi, Harrison Newey en Thomas Laurent waren met hun Oreaca 05 Nissan het sterkste op de Fuji International Speedway in Japan.
 

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR

Op Fuji kwam de Jackie Chan DC Racing x Jota Oreca 05 Nissan van Richelmi, Newey en Laurent met een minuut voorsprong op de BBT Ligier JS P2 Nissan van Anthony Liu, Davide Rizzo en Pipo Derani over de streep. De BBT Ligier was de enige auto die in de buurt kon blijven, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen de Jackie Chan DC Racing x Jota auto.

Liu begon de race vanaf pole, maar verloor in de eerste ronde ronde al de leiding en spinde niet veel later van de baan. Vanaf de vijftiende plaats vochten de BBT rijders zich terug en in het tweede uur pakte het team opnieuw de leiding. Met nog een uur te gaan wist Thomas Laurent echter in het verkeer Davide Rizzo te passeren en daarna stond de jonge Fransman de leiding niet meer af. BBT finishte als tweede, terwijl de tweede door DC Racing ingezette auto de derde plaats pakte. Rik Breukers eindigde namens ARC Bratislava als vierde algemeen, Ate de Jong werd met de Algarve Pro Racing Ligier achtste.

DC Racing LMP3 Fuji

Jackie Chan DC Racing X Jota pakte niet alleen de eerste en derde plaats in de LMP2 klasse, maar wist ook de LMP3 klasse te winnen. Terwijl hun tegenstander te maken kregen met mechanische pech, bleven Guy Cosmo en Patrick Byrne hun ronden rijden. Op het eind had de Ligier JS P3 van het duo maar liefst vijf ronden voorsprong op de als tweede finishende Viper Niza Racing Ligier. TKS eindigde als derde.

In de GT klasse ging de overwinning naar de debuterende FIST-Team AAI Ferrari 488 GT3 van Marco Cioci, Ollie Milroy en Lam Yu. Vlak voor het einde kreeg Jesse Krohn een straf, waardoor de op dat moment aan de leiding rijdende FIST-Team AAI BMW M6 GT3 terugviel naar de tweede plaats. Tianshi Racing Team eindigde als derde in de klasse.


Uitslag Asian Le Mans Series - 4U van Fuji

Team AAI Fuji BMW

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet