Formula E

Formule E: Abt gediskwalificeerd na technische onregelmatigheid, Rosenqvist erft overwinning

171203 FE Parc Ferme
De auto van Daniel Abt omringd door hekken onder parc fermé-regels op zondagavond

Zo'n drie uur na de finish van de race is Daniel Abt zijn overwinning alweer kwijt. Bij de technische controle van de auto na afloop van de wedstrijd stelden de technische commissarissen vast, dat de stickers met de barcodes ter identificatie van de koppelomvormer en de motor-generator-unit (MGU) niet overeenkwamen met de barcodes in het technisch paspoort van de auto, zoals het team dat bij de keuring voorafgaand aan het evenement overlegde. Na de melding van de technisch gedelegeerde hadden de sportcommissarissen, Tim Schenken, Jaije Wong en So Kai Ming, geen andere optie dan Abt uit de uitslag te halen.

Tekst: René de Boer (vanuit Hongkong, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

Het team van Daniel Abt, Audi Sport ABT Schaeffler, kondigde aan, tegen de uitsluiting in beroep te gaan. De beslissing van de FIA maakt melding van een vergrijp inzake de artikelen 3.2, 24.5a, 24.17 en 28.4 van het technisch reglement. Met de diskwalificatie van Abt erft Felix Rosenqvist de overwinning, een opmerkelijk succes na zijn spin in de eerste vrije ronde en zijn sterke comeback vanaf de elfde plaats.

171203 FE Decision
De beslissing van de sportcommissarissen

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 03 december 2017 14:53

  F1 taferelen...?

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 03 december 2017 15:37

  Ook de Formule E ( piep piep ) ontkomt niet aan de overkill aan regeltjes. En dan maken ze zich in de formule 1 druk over geluid. Deze scalextric karretjes hoor je helemaal niet.....

  • 1
  • 0
   
  Dirk 04 december 2017 08:42

  Tsja die dingen moeten wel gewoon kloppen, anders kan de geldigheid van onderdelen nooit gecontroleerd worden. Terechte straf als je het mij vraagt, al had ik het Abt wel gegund, in zijn 4e seizoen zijn eerste overwinning, zijn eerste overwinning sinds GP3 2012.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet