Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Nieuwe raceklasse in Nederland voor jonge rijders

Ford-Fiesta-Sprint-Cup-V2

Na de positieve plannen van Michael Bleekemolen om te inventariseren of er ruimte is om een nieuwe formulewagen klasse op te zetten in Nederland is het de beurt aan Dick van Elk. Via een persbericht maakt de organisator van de Supercar Challenge vanmiddag bekend om een nieuwe merkencup op te starten. De Ford Fiesta Sprint Cup is bedoeld voor jongeren van 15 tot 25 jaar, die willen doorgroeien uit de karting of bestaande merkencups en op zoek zijn naar een professionele en competitieve raceklasse. Door een samenwerking met Ford, het netwerk wat V-Max Racing in de afgelopen 20 jaar heeft opgebouwd en de combinatie met de Supercar Challenge en de teams die hierin actief zijn heeft de organisatie de zekerheid dat er van start kan worden gegaan met minimaal 20 deelnemers en dat bij voldoende interesse er ook een Ladies Cup zal worden uitgeschreven. Tegelijkertijd zal er door een Belgische organisator een Ford Fiesta Sprint Cup worden opgezet in België waar zij nauw mee zullen samenwerken en tijdens twee evenementen samen zullen rijden.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto: PR

Gereden wordt met een volledig voor circuit gebruik aangepaste Ford Fiesta ST Line voorzien van een 1.0 liter Eco Boost motor met een vermogen van ca. 150PK en een gewicht van ca. 950 kilo. De verkoopprijs geheel raceklaar is vastgesteld op € 23.000,00 exclusief BTW.

Natuurlijk zal de wagen voorzien zijn van alle moderne veiligheidsvoorzieningen en een door Intrax ontwikkeld onderstel en er wordt gereden op echte slicks en regenbanden van Hankook. De gehele ombouw zal verzorgt worden door Intrax en het Belgische DVB Racing in samenwerking met Ford Performance Europe en M-Sport. Op ditmoment van introductie zijn reeds 15 wagens gereserveerd voor teams en privé rijders, in totaal zijn er maximaal 30 beschikbaar voor het eerste seizoen.

Het Nederlandse kampioenschap zal rijden op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder en Spa- Francorchamps voornamelijk tijdens de belangrijkste autosport evenementen.

Er zullen per weekend twee sprintraces worden verreden over maximaal 30 minuten en vanzelfsprekend zijn er twee vrije trainingen van 30 minuten en een kwalificatie van 20 minuten vooraf. Getracht wordt het programma zo veel mogelijk af te werken op zaterdag en zondag met het oog op schoolverplichtingen.

Ook zet de organisatie in op uitgebreide publiciteit bij in print, op internet en volledige verslagen van de evenementen op TV bij RTL-GP.

De organisatie heeft met deze merkencup, de succesvolle Supercars, de GT&Prototype Challenge en eventueel een Formulewagen klasse al een geheel dagvullend programma voor handen. Zal V-Max Racing Management de nalatenschap van de Dutch Power Pack overnemen. We zijn benieuwd en wensen de organisatie veel succes.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet