Diversen Nationaal

Ford Fiesta Sprint Cup: Nieuwe raceklasse in Nederland voor jonge rijders

Ford-Fiesta-Sprint-Cup-V2

Na de positieve plannen van Michael Bleekemolen om te inventariseren of er ruimte is om een nieuwe formulewagen klasse op te zetten in Nederland is het de beurt aan Dick van Elk. Via een persbericht maakt de organisator van de Supercar Challenge vanmiddag bekend om een nieuwe merkencup op te starten. De Ford Fiesta Sprint Cup is bedoeld voor jongeren van 15 tot 25 jaar, die willen doorgroeien uit de karting of bestaande merkencups en op zoek zijn naar een professionele en competitieve raceklasse. Door een samenwerking met Ford, het netwerk wat V-Max Racing in de afgelopen 20 jaar heeft opgebouwd en de combinatie met de Supercar Challenge en de teams die hierin actief zijn heeft de organisatie de zekerheid dat er van start kan worden gegaan met minimaal 20 deelnemers en dat bij voldoende interesse er ook een Ladies Cup zal worden uitgeschreven. Tegelijkertijd zal er door een Belgische organisator een Ford Fiesta Sprint Cup worden opgezet in België waar zij nauw mee zullen samenwerken en tijdens twee evenementen samen zullen rijden.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto: PR

Gereden wordt met een volledig voor circuit gebruik aangepaste Ford Fiesta ST Line voorzien van een 1.0 liter Eco Boost motor met een vermogen van ca. 150PK en een gewicht van ca. 950 kilo. De verkoopprijs geheel raceklaar is vastgesteld op € 23.000,00 exclusief BTW.

Natuurlijk zal de wagen voorzien zijn van alle moderne veiligheidsvoorzieningen en een door Intrax ontwikkeld onderstel en er wordt gereden op echte slicks en regenbanden van Hankook. De gehele ombouw zal verzorgt worden door Intrax en het Belgische DVB Racing in samenwerking met Ford Performance Europe en M-Sport. Op ditmoment van introductie zijn reeds 15 wagens gereserveerd voor teams en privé rijders, in totaal zijn er maximaal 30 beschikbaar voor het eerste seizoen.

Het Nederlandse kampioenschap zal rijden op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder en Spa- Francorchamps voornamelijk tijdens de belangrijkste autosport evenementen.

Er zullen per weekend twee sprintraces worden verreden over maximaal 30 minuten en vanzelfsprekend zijn er twee vrije trainingen van 30 minuten en een kwalificatie van 20 minuten vooraf. Getracht wordt het programma zo veel mogelijk af te werken op zaterdag en zondag met het oog op schoolverplichtingen.

Ook zet de organisatie in op uitgebreide publiciteit bij in print, op internet en volledige verslagen van de evenementen op TV bij RTL-GP.

De organisatie heeft met deze merkencup, de succesvolle Supercars, de GT&Prototype Challenge en eventueel een Formulewagen klasse al een geheel dagvullend programma voor handen. Zal V-Max Racing Management de nalatenschap van de Dutch Power Pack overnemen. We zijn benieuwd en wensen de organisatie veel succes.

Reacties

  • 5
  • 1
   
  Racing-Fan 24 november 2017 18:46

  Hopelijk een volle grid. Onder de vleugels van de Supercar Challenge is een prima thuis.

  • 5
  • 1
   
  Quintin03 24 november 2017 19:14

  Yes, dit is wat we nodig hebben. De Supercar Challenge lijkt mij de perfecte basis voor een nieuw nationaal autosport-pakket en deze klasse ziet er sowieso uit als een geweldige opstapklasse. De voorlopige kalender ziet er ook goed uit en de aansluiting met een losstaand Belgisch kampioenschap lijkt mij zeer logisch. Nou vraag ik mij af of de betrokkenheid van Ford zich verder doorvoert tot het Formulewagenproject van Bleekemolen?

  • 4
  • 0
   
  ace1 24 november 2017 20:03

  Positief nieuws, ik ben heel benieuwd naar de Formulewagen klasse.

  • 2
  • 0
   
  Dirk 24 november 2017 20:57

  Doet me denken aan de BRL Light. Dé tussenstap tussen dnrt en Tcr!

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 25 november 2017 10:30

  Positief nieuws. Erg jammer dat er weer diverse partijen tussen zitten die er aan moeten verdienen. Dit maakt het jaarbudget duurder. Het zou goed zijn gewoon voor te rekenen wat een jaar inclusief aanschaf kost. Ben bang dat het dan boven de € 50.000,= uit komt. En daar is geen markt voor.

  • 0
  • 0
   
  ace1 25 november 2017 12:17

  @Anonieme gebruiker in Denemarken is er nieuw F4 kampioenschap wat onder 300.000 kr. kost als je dit gaat omrekenen naar euro's kost dat €40.000 op jaarbasis. http://www.formel4.dk/informationsmoede-formel-4-renault-dk-2018/

  • 0
  • 0
   
  ace1 25 november 2017 12:19

  Nog wat meer info hierover. http://www.formel4.dk/billigt-far-soen-koncept-skal-saette-skub-formel-4/

  • 0
  • 0
   
  ace1 25 november 2017 12:34

  Speciaal voor de personen die de Deense kroon om willen rekenen naar de euro een link toegevoegd. https://www.wisselkoers.nl/valuta

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 26 november 2017 19:46

  Een einde aan het tijdperk Menno Weeda op het circuit park. Wie weet een sprankje hoop...

  • 0
  • 0
   
  driftje 14 december 2017 12:28

  Is hier al meer info over?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet