NASCAR

NASCAR: Erik Jones wint Xfinity Texas

JGR-coureur Erik Jones schreef de Xfinity-wedstrijd in Texas op zijn naam. Van de 200 wedstrijdronden reed hij er 137 aan de leiding. Ryan Blaney eindigde als tweede en Kyle Larson als derde. Veteraan Elliott Sadler pakte de vierde plek en blijft titelfavoriet.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Jones Burnout
Met twee Xfinity Texas overwinningen in 2017 trad Erik Jones in de sporen van Kyle Busch.

Erik Jones wint Xfinity Texas
Volgende week wordt op Phoenix beslist welke rijders naar de Final Four op Homestead gaan. Met een vierde plek nam veteraan Sadler de leiding in het kampioenschap. In de tussenstand steeg hij van P3 naar P1. Justin Allgaier, tot gisteravond de leider, eindigde als elfde en kelderde van P1 naar P3.

JGR-rijder Erik Jones beheerste vanaf pole het eerste wedstrijdsegment. Eerder dit seizoen won Jones ook al in Texas, Bristol en Tennessee. Jones is de eerste coureur sinds Kyle Busch in 2009 die beide Xfinity-wedstrijden in één seizoen op Texas op zijn naam wist te schrijven. Jones: "De eerste keer kwam ik hier met een Truck en het klikte direct voor me."

2017 larson Blaney Prachtig gevecht tussern Kyle Larson en Ryan Blaney die in Texas groot nieuws had.


Ryan Blaney eindigde als tweede en heeft inmiddels ook aangekondigd dat hij in 2018 voor de "double" gaat. Een deelname aan de Coca Cola 600 en de Indy 500 op Memorial Day. Kyle Larson eindigde als derde.

Eerder dit jaar eindigden Jones en Blaney in dezelfde volgorde. Ryan Blaney: " Ik kwam wel bij hem in de buurt maar kon hem niet passeren. Overal waren er auto's. Ik dacht wel dat we over een winnende auto beschikten. Een kwestie van passeren, maar ik kreeg het helaas niet voor elkaar."

2017 Tifft Byron Hemric
Tifft, Bryon en Hemric in gevecht.

Vanwege teveel mensen aan de auto werd Matt Tifft naar de staart van het veld terugverwezen maar wist toch nog als vijfde te eindigen en bezet in de tussenstand van het kampioenschap de vijfde plek. Ondanks een lekke band in de beginfase wist Cole Custer nog als vijfde te eindigen.

2017 Jones Winnaar
Erik Jones neemt volgend jaar in de Cup de plek van Matt Kenseth in.

Uitslag
1. Erik Jones Toyota 200 ronden
2. Ryan Blaney Ford 200 ronden
3. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
4. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
5. Cole Custer Ford 200 ronden
6. Christopher Bell Toyota 200 ronden
7. Brennan Poole Chevrolet 200 ronden
8. Matt Tifft Toyota 200 ronden
9. William Byron Chevrolet 200 ronden
10. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet