Sportscars

Sportscars: Jackie Chan DC Racing wint seizoensopener Asian Le Mans Series

JackieChanDCRacing LMP2 Zhuhai

De openingswedstrijd van het nieuwe Asian Le Mans Series seizoen is gewonnen door Jackie Chan DC Racing. Op het circuit van Zhuhai waren Thomas Laurent, Harrison Newey en Stephane Richelmi met hun Oreca 05 Nissan het sterkste in het 14 auto's tellende veld. Rik Breukers eindigde de wedstrijd als beste Nederlander op de derde plaats.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: PR

De Oreca 05 Nissan van Laurent, Newey en Richelmi domineerde de vier uur durende wedstrijd in China en lag maar liefst 131 van de 154 ronden aan kop. Uiteindelijk was het Richelmi die het kon afmaken en met een ronde voorsprong op de BBT Ligier JS P2 van Anthony Liu, Davide Rizzo en Pipo Derani over de finish kwam. Miro Konopka, Konstantins Calko en Rik Breukers eindigden de wedstrijd op derde plaats, drie ronden achter de winnende Oreca.

Ate de Jong, de op de Filipijnen wonende Nederlander eindigde samen met teamgenoot Dean Koutsoumidis als vijfde in de Algarve Pro Racing Ligier JS P2 Nissan, terwijl Ho-Pin Tung de strijd voortijdig moest staken met technische problemen. De Jackie Chan DC Racing rijder had zijn Oreca nog wel als tweede gekwalificeerd voor de race.

KCMG LMP3 Zhuhai

In de LMP3 klasse ging de overwinning naar de KCMG Ligier JS P3 van Josh Burdon, Louis Prette en Neric Wei, voor de Taiwan Beer GH Motorsport Ligier van Hanss Lin en Shaun Tong. Een sterke laatste stint van Burdon zorgde ervoor dat hij met een voorsprong van ruim 58 seconden op Lin over de streep kwam. Jackie Chan DC Racing eindigde in LMP3 als derde, nadat Guy Cosmo veel tijd verloor door een pit stop te maken onder een full course yellow, net op het moment dat de race weer werd vrijgegeven.

In de GT klasse was FIST - Team AAI ongenaakbaar. De BMW M6 GT3 van het Taiwanese team pakte de overwinning, voor de door hetzelfde team ingezette Mercedes-AMG GT3. De twee auto's wisselden enkele keren van positie, maar uiteindelijk waren het Jesse Krohn, Chaz Mostert en Junsan Chen die de overwinning pakten, voor Raffaele Marciello, Lam Yu en Ollie Millroy.

TeamAAI GT Zhuhai

Uitslag - Asian Le Mans Series - Zhuhai
1. Jackie Chan DC Racing - Laurent/Newey/Richelmi - Oreca 05
2. BBT - Rizzo/Liu/Derani - Ligier JS P2
3. ARC Bratislava - Konopka/Breukers/Calko - Ligier JS P2
4. Eurasia Motorsport - Au/Ihara - Ligier JS P2
5. Algarve Pro Racing - De Jong/Koutsoumidis - Ligier JS P2
6. KCMG - Burdon/Prette/Wei - Ligier JS P3
7. Taiwan Beer GH Motorsport - Lin/Thong - Ligier JS P3
8. Jackie Chan DC Racing - Cosmo/Byrne - Ligier JS P3
9. FIST-Team AAI - Krohn/Chen/Mostert - BMW M6 GT3
10. FIST-Team AAI - Marciello/Yu/Millroy - Mercedes-AMG GT3
11. Tianshi Racing Team - Wiser/Chen/Liu - Audi R8 LMS
12. Viper Niza Racing - Khoo/Ang - Ligier JS P3
13. WIN Motorsport - Descombes/Lok/Bradley - Ligier JS P3
14. Jackie Chan DC Racing - Cheng/Tung - Oreca 05
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet