Sportscars

Sportscars: Fernando Alonso met United Autosport naar Rolex 24 at Daytona

171027 IMSA Alonso
Fernando Alonso rijdt volgend jaar januari voor het eerst in Daytona

De Rolex 24 at Daytona op 26 en 27 januari wordt een echte kraker. Naast de komst van de nieuwe fabrieksteams van Honda en Mazda, ingezet door respectievelijk Penske en Joest, is nu ook de deelname van tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso bevestigd. De Spanjaard start in een van de beide Ligier JS P217's van het Britse team United Autosports, die hij zal delen met Europees F3-kampioen Lando Norris en Asian Le Mans Series-LMP3-kampioen Phil Hanson. Voor de andere Ligier van United Autosports staan Will Owen en Paul Di Resta als rijders vast, de derde positie is nog vacant. Later vandaag volgt er vanuit Nederlands perspectief nog meer bijzonder interessant nieuws van het IMSA-prototypefront.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Fernando Alonso koestert al langer de ambitie om de 'triple crown' in de autosport te behalen, met overwinningen in de Formule 1-Grand Prix van Monaco, die hij al tweemaal won, de Indy 500 en de 24 Uur van Le Mans. In mei van dit jaar nam hij vrijaf van zijn verplichtingen in de Formule 1 om voor het eerst aan de Indy 500 deel te nemen, waar hij zeer verdienstelijk voor de dag kwam. Op weg naar deelname in Le Mans wordt de wedstrijd in Daytona de eerste keer dat Alonso met een sport-prototype gaat racen. De deal kwam tot stand dankzij McLaren-teambaas Zak Brown, die tevens mede-eigenaar van United Autosports is.

"De deelname van Alonso is een belangrijke mijlpaal, die niet hoog genoeg kan worden ingeschat", zei IMSA-president Scott Atherton. "Het lijdt geen twijfel dat hij met zijn ervaring uit de Formule 1 en zijn sterke optreden in de Indy 500 meteen een kandidaat voor de overwinning bij de Rolex 24 at Daytona is." Tijdens de 'Roar before the Rolex 24', de voor alle deelnemers verplichte test op 5, 6 en 7 januari, zal Alonso voor het eerst in het openbaar met de Ligier rijden.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet