GT

GT4: Dubbele overwinning voor Braams en Huisman op Paul Ricard

DBWPGT4SPR2017-38 1

De seizoensfinale van de GT4 European Series Southern Cup op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet afgelopen weekeinde verliep voor de Nederlandse teams zeer succesvol. Las Moras Racing won de beide races in Frankrijk, terwijl Ekris Motorsport in de afsluitende race van het jaar opnieuw een podium wist te pakken.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: Dirk Bogaerts

Max Braams en Duncan Huisman waren in Zuid-Frankrijk oppermachtig met de Las Moras Racing McLaren 570S GT4. In de tweede vrije trainingen eindigde het duo al als eerste en Braams deed dat in de kwalificatie nog eens dunnetjes over om zo de pole voor Race 1 te pakken. Max Koebolt kwalificeerde de Ekris Motorsport Ekris M4 GT4 als derde, terwijl de Equipe Verschuur McLaren 570S als vijfde eindigde in Q1.

DBWP8374 De Equipe Verschuur McLaren 570S GT4 van Csaba Mor en Finlay Hutchison

In de tweede kwalificatie werd Huisman nipt verslagen door de Fransman Julien Piguet in de door BMW Team France ingezette Ekris M4 GT4. Ricardo van der Ende kwalificeerde zijn Ekris M4 GT4 als zesde, terwijl de Equipe Verschuur McLaren niet verder kwam dan de 22e plaats.

Het duo Braams-Huisman domineerde vervolgens de eerste race van het weekeinde. Braams had een perfecte start en sloeg direct een gat naar de concurrenten. De enige rijder die in de buurt wist te komen was Koebolt, maar de GT4 European Series kampioen moest de strijd staken toen de ophanging van zijn auto het begaf. Huisman nam de Las Moras Racing McLaren in leidende positief over en reed vervolgens onbezorgd naar de overwinning.

DBWP1727
Een uiterst geslaagd weekend voor Max Braams en Duncan Huisman

In de laatste race van het seizoen verloor Huisman bij de start een plek, maar op de Mistral Straight wist hij de tweede plaats te heroveren achter Piguet. Van der Ende kon achter Huisman de derde plaats pakken en het drietal reed in die volgorde tot de pit window open ging.

De top vier kwam tegelijkertijd naar binnen, maar Braams wist bij het uitrijden van de pits achter Frédéric Johais aan te sluiten, net voor de Porsche van Henry Hassid die Max Koebolt voorbij was gegaan. Braams was echter sneller dan Johais en al snel wist hij de leiding over te nemen.

DBWP5778
Ekrist Motorsport maar liefst 15 keer op het podium in 18 races

Niet veel later wist ook Koebolt de BMW Team France-rijder te passeren en zo de derde plaats te heroveren. In de resterende 20 minuten veranderden de posities vooraan niet meer, waardoor Las Moras Racing de tweede zege van het weekeinde kon bijschrijven en Ekris Motorsport opnieuw een podium behaalde.

Mike Parisy en Gilles Vannelet veroverden op Paul Ricard de GT4 European Series Southern Cup titel. Het CD Sport-duo eindigde de eerste race als vierde, voor de Speed Car Ginetta van Benjamini Lariche en Robert Consani. Parisy, Vannelet, Lariche en Consani hadden daardoor allemaal 128 punten na 11 van de 12 races. Vannelet en Parisy finishten als vijfde in de laatste race, Consani en Lariche als negende, waardoor de titel naar de CD Sport rijders ging.

DBWP5442
De Pro-AM kampioenen van Frankrijk: Mike Parisy en Gilles Vannelet

Uitslag Race 1

Uitslag Race 2

Eindstand GT4 European Series Southern Cup
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet