WTCC

WTCC: Guerrieri wint natte eerste race op Ningbo

171015 WTCC R1 Guerrieri
Esteban Guerrieri behaalde in de regen zijn tweede seizoenszege

De première van het WTCC op het nieuwe Ningbo International Speedpark werd gekenmerkt door een groot aantal crashes, niet in de laatste plaats vanwege de zware regenval. Het grootste deel van de race vond plaats achter de safety-car, met de Argentijn Esteban Guerriri in de Chevrolet Cruze van Campos Racing als winnaar, voor pole-sitter Yann Ehrlacher in de Lada en onze landgenoot Nicky Catsburg in de Polestar-Volvo. Tom Coronel behoorde tot de uitvallers als gevolg van een technisch probleem.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCC

Vanwege de regen besloot wedstrijdleider Mirek Bartos om het veld achter de safety-car te laten vertrekken. Op basis van de 'reversed grid' van de top tien in de tweede kwalificatie startte de Fransman Yann Ehrlacher vanaf de pole-position. Toen de race werd vrijgegeven behield Ehrlacher de leiding voor Filippi en Catsburg, maar de snel opkomende Guerrieri passeerde in de tweede bocht eerst Catsburg en vervolgens Filippi, en nam zo de tweede plaats over. In ronde zeven kwam het tot een botsing tussen Rob Huff in de Münnich-Citroën en Tom Chilton in de SLR-Citroën, terwijl Volvo-rijder Thed Björk bij een ander incident in dezelfde ronde in botsing kwam met SLR-Citroën-rijder Bennani.

Vanwege de gestrande auto's van Huff en Chilton kwam de safety-car andermaal in actie. Kort na de herstart in ronde tien nam Guerrieri met een geslaagde manoeuvre, opnieuw in de tweede bocht, de leiding over van Ehrlacher. Vervolgens reed de Argentijn zonder problemen zijn tweede overwinning van het seizoen naar huis, terwijl Ehrlacher en Catsburg de top drie completeerden. Titelkandidaat Norbert Michelisz verkleinde als vierde in de race zijn achterstand in het WK op zijn afwezige Honda-merkgenoot Monteiro tot 13 punten, de terugkerende Gabriele Tarquini werd als vijfde geklasseerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet