24H Series

24H Series: LMS Racing Powered by Bas Koeten-SEAT wint 12H Spa-Francorchamps, Synchro Motorsport-Honda wint rijders- en teamtitel

LMS Racing Powered by Bas Koeten 1 800pix

De LMS Racing Powered by Bas Koeten-SEAT Leon TCR V2 DSG (#119, Kari-Pekka Laaksonen/Olli Kangas/Antti Buri) heeft de eerste editie van de Hankook 12H Spa-Francorchamps gewonnen. Met 215 afgelegde ronden op het 7,004 kilometer lange circuit, een totale afstand van 1.505,86 kilometer, reed Antti Buri als winnaar van de seizoensfinale van de 24H TCE Series over de eindstreep. De Synchro Motorsport-Honda Civic Type R (#176, Alyn James/Daniel Wheeler/Martin Byford) behaalde de titels in het rijders- en teamkampioenschap voor 2017.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Red Camel-Jordans nl 2 800pix


De Red Camel-Jordans.nl SEAT LCR TCR V3 DSG (#303, Rik Breukers/Ivo Breukers) leek aanvankelijk te hebben gewonnen, nadat de auto met een voorsprong van 22,6 seconden op de LMS Racing Powered by Bas Koeten-SEAT over de eindstreep kwam. Na afloop echter kreeg het team een tijdstraf van één minuut opgelegd vanwege het inhalen tijdens een 'code-60', waardoor de Red Camel-Jordans.nl-SEAT terugviel naar de tweede plaats.

Mercedes-AMG Testteam Uwe Alzen Automotive 3 800pix

Achter de beide TCR-auto's won de Mercedes-AMG Testteam Uwe Alzen Automotive-Mercedes-AMG GT4 (#211, Mike Stursberg/Chris Tiger/Fabian Hamprecht/Christian Hohenadel) de SP3-GT4-klasse op de derde plaats in het algemeen klassement.

De derde plaats in de TCR-klase was voor de Bas Koeten Racing powered by Kawasaki SEAT LCR TCR V3 DSG (#155, Kristian Jepsen/Jan Sorensen), die als vierde algemeen aan de finish kwam.

De Mercedes-AMG Testteam Black Falcon-Mercedes-AMG GT4 (#2, Saud Al Faisal/Alexander Toril/Miguel Toril/Adam Christodoulou) verspeelde zijn kansen op de algehele overwinning door reparaties aan de carrosserie. Uiteindelijk werd het Duitse team als achtste algemeen en als tweede in SP3-GT4 geklasseerd. De Semspeed-Peugeot 308 Racing Cup (#226, Anthony Lambert/Benoît Semoulin/François Semoulin) completeerde de top drie in de klasse.

De RTR Projects KTM X-BOW GT4 (#221, Sergej Pavlovec/Eike Angermayr/Erik Janis/Daniel Skalický), die na het eerste deel van gisteren leidde, had bij de start van het tweede deel van de race te maken met een probleem aan de ECO, de computer van het motormanagement, en werd uiteindelijk als 15e algemeen geklasseerd.

Re-start 800pix

In de klasse A3 eindigde de German Wheels BMW M3 (#132, Michael Luther/Jan C. Kortüm/Bernd Küpper) voor twee Honda-teams. Gisteren nog bovenaan in de klasse, eindigde de RKC/TGM-Honda FD2-Civic Type-R (#99, Ricky Coomber/Thomas Gannon/David Drinkwater) nu op de tweede plaats. Door een gebrek aan motorvermogen in de slotfase vormde de Synchro Motorsport-Honda Civic Type R (#176, Alyn James/Daniel Wheeler/Martin Byford) geen bedreiging meer. De derde plaats in de klasse was desondanks genoeg voor Alyn James, Daniel Wheeler en Martin Byford om de rijderstitel binnen te halen, terwijl het team ook de algemene teamtitel won.

In de CUP1-klasse bleef de volgorde na de nachtelijke onderbreking ongewijzigd. De JJ Motorsport-BMW M235i Racing Cup (#192, Mansoor Hamad Al Haijri/Abdulla Ali Al Khelaffi/Mahmoud Mohd Al Khalef) behaalde de laatste overwinning van het seizoen, voor de Sorg Rennsport-BMW M235i Racing Cup (#152, Seth Thomas/Dan Rogers/James Colborn/Chris Wadle) en de Gamsiz motorsport-BMW M235i Racing Cup (#162, Hakan Sari/Recep Sari).

De Team Sally Racing.Renault Clio Cup III (#52, Martin Sally Pedersen/Mads Christensen/Steffan Jusjong) behield de leiding in de klasse A2 en behaalde de tweede overwinning van het seizoen. In de laatste ronde van de race erfde de Dan Agro Racing-Renault Clio Cup III (#185, Søren Jønsson/Lars Mogensen/Henrik Sørensen) nog de tweede plaats van de HTM Racing-Volkswagen Golf TDI (#222, Monny Krant/Henk Thijssen), die met motorproblemen in de pits stond. Het Nederlandse team had niettemin voldoende ronden gereden om nog als derde geklasseerd te worden.

Overall podium 800pix

Vanavond worden de titelwinnaars gehuldigd tijdens de Night of the Champions. Dit zijn de kampioenen in de 24H TCE SERIES powered by Hankook 2017:

Synchro Motorsport TCE SERIES Overall Champion 800pix

Algemeen
Rijders: Alyn James/Daniel Wheeler/Martin Byford
Team: Synchro Motorsport (#176)

Klasse SP3-GT4
Rijders: Colin White/Patrik Mathiesen
Team: CWS (#178)

Klasse TCR
Rijders: Alba Cano Ramirez/Jurgen Smet/Jose Manuel Perez Aicart
Team: MONLAU COMPETICION (#107)

Klasse A3
Rijders: Alyn James/Daniel Wheeler/Martin Byford
Team: Synchro Motorsport (#176)

Klasse CUP1
Rijders: Rodrigue Gillion/Mario Timmers/Jimmy de Breucker
Team: QSR Racingschool (#154)

Klasse A2
Rijders: Martin Sally Pedersen/Mads Christensen/Steffan Jusjong
Team: Team Sally Racing (#52)

Klasse D1
Rijders: Carel Krieger/Jim Briody/Stan van Oord/Cor Euser)
Team: Cor Euser Racing (#71)

Ladies
Rijdster: Alba Cano Ramirez

Rookies
Rijdster: Alba Cano Ramirez

UITSLAG

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet