24H Series

24H Series: RTR Projects-KTM leidt na eerste deel 12H Spa-Francorchamps

RTR Projects 1 800pix

De RTR Projects-KTM X-BOW GT4 (#221, Sergej Pavlovec/Eike Angermayr/Erik Janis/Daniel Skalický) gaat aan de leiding na het eerste deel van de première van de Hankook 12H Spa-Francorchamps, de seizoensfinale van de 24H TCE Series 2017. Vanaf de vijfde plaats op de grid nam startrijder Erik Janis na 30 minuten in de race de leiding over. De Mercedes-AMG Testteam Black Falcon Mercedes-AMG GT4 (#2, Saud Al Faisal/Alexander Toril/Miguel Toril/Adam Christodoulou) staat op de tweede plaats, zowel algemeen als in de SP3-GT4-klasse. De leider in de TCR-klasse, de LMS Racing Powered by Bas Koeten-SEAT Leon TCR V2 DSG (#119, Kari-Pekka Laaksonen/Olli Kangas/Antti Buri) completeert de top drie algemeen. Met deze drie auto's allemaal in dezelfde ronde worden de onderlinge verschillen geneutraliseerd als de race wordt hervat.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Atmosphere 800pix


De Red Camel-Jordans.nl-SEAT LCR TCR V3 DSG (#303, Rik Breukers/Ivo Breukers) en de Bas Koeten Racing powered by Kawasaki-SEAT LCR TCR V3 DSG (#155, Kristian Jepsen/Jan Sorensen) completeren de top drie in de TCR-klasse op de vierde en vijfde plaats algemeen.

De zesde plaats algemeen en de derde plek in de klasse SP3-GT4 ging naar de Mercedes-AMG Testteam Uwe Alzen Automotive-Mercedes-AMG GT4 (#211, Mike Stursberg/Chris Tiger/Fabian Hamprecht/Christian Hohenadel). De pole-winnende auto, de Mercedes-AMG Testteam HTP Motorsport-Mercedes-AMG GT4 (#84, Bernd Schneider/Indy Dontje/Jörg Viebahn), verloor twaalf ronden op de leiders als gevolg van diverse pitstops voor reparaties.

Start photo 800pix

De JJ Motorsport-BMW M235i Racing Cup (#192, Mansoor Hamad Al Haijri/Abdulla Ali Al Khelaffi/Mahmoud Mohd Al Khalef) passeerde de pole-sitters in de klasse, de Sorg Rennsport BMW M235i Racing Cup (#152, Seth Thomas/Dan Rogers/James Colborn/Chris Wadle), en nam daarmee de eerste plaats in de CUP1-klasse over. De Gamsiz motorsport BMW M235i Racing Cup (#162, Hakan Sari/Recep Sari) rijdt op de derde plaats.

Honda bezet de eerste twee plaatsen in de klasse A2. De RKC/TGM-Honda FD2-Civic Type-R (#99, Ricky Coomber/Thomas Gannon/David Drinkwater) heeft de leiding in handen, gevolgd door de pole-sitters, de Synchro Motorsport-Honda Civic Type R (#176, Alyn James/Daniel Wheeler/Martin Byford). De German Wheels-BMW M3 (#132, Michael Luther/Jan C. Kortüm/Bernd Küpper) rijdt op de derde plaats, ook nog in dezelfde ronde als de leiders in de klasse.

De Team Sally Racing-Renault Clio Cup III (#52, Martin Sally Pedersen/Mads Christensen/Steffan Jusjong) verloor tussentijds de leiding in de klasse A2 aan de drie Belgische rijders in de Heli Racing BMW 120D (#191, Gunther van den Hove/Wim Bradt/Linus Christiaens) met dieselmotor, maar heroverde de eerste plaats kort voordat de finishvlag werd gezwaaid. De derde plaats in de klasse A2 is in handen van de HTM Racing Volkswagen Golf TDI (#222, Monny Krant/Henk Thijssen).

De resterende duur van de race van 8 uur en 45 minuten wordt morgen van 9.10 tot 17.55 uur verreden. Live-timing en live-streaming met commentaar van het team van Radio Show Limited is beschikbaar op Motortrend on Demand en op de website en het YouTube-kanaal van de serie. Nadere informatie is te vinden op www.24htceseries.com.

Simpson Motorsport 1 800pix

Simpson Motorsport Ginetta wint ook tweede race Hankook 2x5H Spa-Francorchamps

Voorafgaand aan de start van der Hankook 12H SPA-FRANCORCHAMPS herhaalde de Simpson Motorsport-Ginetta G57 (#3, Rik Breukers/Andreas Laskaratos/Ben Tuck) het succes van gisteren door ook de tweede race van de Hankook 2x5H SPA-FRANCORCHAMPS te winnen.

Impression 800pix


De vijf-uursrace begon op een vochtig circuit, dat echter snel opdroogde. Het laatste uur daarentegen vond weer in de regen plaats.

Met vier ronden achterstand op de winnaars eindigde de monza garage-Ligier JS P3 (#8, John Corbett/James Winslow/Neale Muston) op de tweede plaats. Gisteren delfde het Italiaanse team nog het onderspit in de strijd om de tweede positie met de Prime Racing.-Ginetta G57 (#4, Jean-Pierre Lequeux/Jean-Marc Ueberecken/Christophe Capelli), die ditmaal als derde geklasseerd werd.

De winnende auto in de SPX-klasse, de Speed Lover Porsche 991 Cup (#78, Carlos Rivas/Bob Wilwert/Pierre-Yves Paque), eindigde als vierde algemeen. Met technische problemen werd de Simpson Motorsport-Ginetta G57 (#2, Mike Simpson/Steve Tandy/Simon Murray) als vijfde geklasseerd.

Met één uur te gaan viel de Speed Lover-Porsche 991 Cup (#79, Dominique Bastien/Pieter Vanneste/Vincent Despriet) voortijdig uit in de pits. Na de crash van gisteren op de Raidillon ging de Team LNT-Ginetta G57 (#5, Charlie Robertson/Jordan Sanders) niet van start.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet