Sportscars

Sportscars: Kampioenstitels IMSA WeatherTech SportsCar Championship al verdeeld, titelstrijd Endurance Cup nog open

171007 IMSA kampioenen Taylors
Starten was genoeg voor de Taylor-broers om de titel veilig te stellen

Nu de 20e editie van 'Motul Petit Le Mans' op Road Atlanta is gestart, is de titelstrijd om de IMSA WeatherTech SportsCar Championship-titels van dit jaar al beslist. De laatste PC-titel in de historie van het Amerikaans lange-afstandsracen was al eerder binnengehaald door James French en Pato O'Ward van het team Performance Tech Motorsports, maar in de andere drie klassen moesten de respectievelijke leiders in ieder geval de wedstrijd starten om zich kampioen te mogen noemen. Daarmee is in de prototype-klasse de winst een feit voor Ricky en Jordan Taylor, de beide rijders van de Konica-Minolta-WTR-Cadillac DPi. In GTLM zijn Jan Magnussen en Antonio Garcia met de Corvette kampioen, in GTD ging de titel naar het Scuderia Corsa-Ferrari-duo Christina Nielsen en Alessandro Balzan. In de Tequila Patrón North American Endurance Cup, het klassement van de vier IMSA-lange-afstandsraces op Daytona, Sebring, Watkins Glen en Road Atlanta, is de strijd om de diverse titels echter nog geheel open.

Tekst: René de Boer (vanuit Braselton, Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA, PR

Zeker voor de Taylor-broers in de Cadillac DPi, die het seizoen begonnen met drie overwiningen op rij, was het binnenhalen van de titel in de IMSA-prototypeklasse nog slechts een formaliteit. Het is een emotioneel succes voor de broers, die voorlopig voor de laatste maal samen rijden, want Ricky Taylor wordt naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele dagen aangekondigd als rijder in het Penske-Honda-IMSA-team voor 2018. Eerder al werd Dane Cameron, afkomstig van het Action Express-team, als een van de rijders, naast de vaste Penske-coureurs Helio Castroneves en Juan-Pablo Montoya gepresenteerd. Daarmee heeft Penske twee van de beste Cadillac-DPi-rijders uit dit seizoen aan boord voor 2018.

171007 IMSA kampioenen Corvette
Jan Magnussen en António Garcia wonnen de GTLM-titel

Het Corvette-team met Jan Magnussen en António Garcia legde met de klassezege op Sebring de basis voor het GTLM-titelsucces en overtuigde daarna door constant te scoren. In de GTD-klasse profiteerde het Scuderia Corsa-Ferrari-team vooral van een zware BOP-aanpassing voor de Mercedes-AMG GT3, waarmee Jeroen Bleekemolen en Ben Keating in de eerste races van het seizoen (derde in Daytona en winnaars in Sebring en Long Beach) zo goed scoorden.

171007 IMSA kampioenen 911
Dirk Werner en Patrick Pilet maken kans op de GTLM-Endurance Cup-titel

In de Tequila Patrón North American Endurance Cup, waarin niet alleen de raceuitslag telt (en daarmee ook vaak wat geluk met brandstofstrategie en neutralisaties), maar ook tussentijds in de races punten worden toegekend, gaat de strijd bij de prototypes tussen de Taylor-broers in de WTR-Cadillac en Christian Fittipaldi en João Barbosa in de Action Express-Mustang Sampling-Cadillac. Ook dit duo rijdt volgend jaar niet meer het hele seizoen in deze samenstelling, want Fittipaldi heeft te kennen gegeven dat hij alleen nog maar de endurance-races wil rijden. In GTLM hebben nog vijf teams kansen op de endurance-titel, aangevoerd door Porsche-rijders Dirk Werner en Patrick Pilet, die de dit jaar nieuwe 911 RSR in Daytona al zijn eerste podiumplaats bezorgden. In GTD zijn er zes kanshebbers, waaronder het Mercedes-duo Bleekemolen/Keating, met de Scuderia Corsa-Ferrari-rijders (m/v) Nielsen, Balzan en Cressoni als leiders voorafgaand aan de slotrace van het seizoen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet