V8 Supercars

V8 Supercars: Scott McLaughlin pakt spectaculaire superpole voor Bathurst 1000

Penske-coureur Scott McLaughlin heeft op spectaculaire wijze zijn eigen gisteren gevestigde record op "The Mountain" nogmaals verbeterd. Met een 2.03.8312 vestigde hij een werkelijke "lap of the Gods" zoals ze dat Down Under zo mooi noemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: DJR Team Penske

2017 Pole
Pole voor McLaughlin/Premat met de Penske-Ford Falcon.

Scott McLaughlin pakt spectaculaire superpole voor Bathurst 1000
Met een ronde van 2.03.8212 vestige McLaughlin een nieuwe V8 Supercar pole record op "The Mountain". Voor Team Penske betekende het de eerste pole op Bathurst. Scott McLaughlin: "Ik wist dat we het konden doen. Ik ben in de zeven hemel. Ik wil Shell V Power Racing en onze fans bedanken. Een ongelofelijk moment in mijn leven."Erebus-coureur David Reynolds hield gedurende lange tijd de "provisional pole"in handen en kwalificeerde zich uiteindelijk als tweede gevolgd door de PRA-coureurs Mark Winterbottom en Chaz Mostert. Ondanks een zware crash in de vrije trainingen op donderdag wist SVG zich als zesde te kwalificeren. McLauglin was slechts 04 secs. sneller dan David Reynolds. Zowel op de "SKyline als the Esses" was de Kiwi zijn auto bijna even kwijt. Dit maakt zijn pole nog indrukwekkender.

Top10 Shoot Out

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet