NASCAR

NASCAR: Ryan Blaney wint overtuigend Xfinity Dover

Penske-coureur Ryan Blaney heeft op overtuigende wijze de tweede Xfinity Playoff-wedstrijd op de Monster Mile in Dover op zijn naam geschreven. Na het eerste wedstrijdsegment was het "Game Over" voor de rest van zijn concurrenten.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

NXS DIS RaceActionBlaney 093017

Ryan Blaney was op de Monster Mile in Dover een klasse apart met de Penske Ford Mustang.

Ryan Blaney wint overtuigend Xfinity Dover
JR Motorsports-coureur William Byron schreef het eerste wedstrijdsegment op zijn naam en reed de eerste 60 ronden aan de leiding. Na de herstart nam Ryan Blaney de leiding over en stond die, op één ronda na, niet meer af.

In de 128e ronde wist Playoff-coureur Justin Allgaier zich van de vierde naar de tweede plek op te werken maar voor Blaney had hij eigenlijk niets meer in huis. Allgaier finishte op 4.852 secs. achterstand als tweede. Zijn JR Motorsports teamgenoot William Byron eindigde als derde.

Ryan Blaney: "Met een auto als deze was het eigenlijk moeilijk. Tijdens het eerste segment zaten we er gewoon niet bij. Daarna brachten we enkele grote veranderingen aan en kwamen we waar we moesten zijn. Tijdens de laatste run werden we steeds beter. Met de aangebrachte veranderingen kon je als rijder eigenlijk niet meer verlangen. Prachtig om met sponsor Fitzgerald in Victory Lane te staan. In de eerste wedstrijd van dit jaar zaten we er dichtbij maar toen kregen we het niet voor elkaar. Voor morgen zeker veel geleerd."

Voor Blaney betekende het zijn zesde zege in de Xfinity-series en de eerste op de Monster Mile en de tweede dit seizoen. Hoewel Allgaier geen partij voor Blaney vormde, had hij als leider in de tussenstand van de series genoeg te vieren. Byron zette Allgaier 73 ronden lang onder druk maar kreeg geen kans. Volgende week gaat de Playoff tussenstand terug van 12 naar 8 coureurs.

Justin Allgaier: "Ik deed er alles aan om die auto in Victory Lane te krijgen maar ik had gewoon meer nodig. Ik probeerde van alles. Pas aan het einde van de wedstrijd maakten we de ideale afstelling. Ik wilde eigenlijk constant onderaan rijden. Tweede plek betekent geen Victory Lane maar met het puntentotaal was het natuurlijk wel erg close."In de Playoff tussenstand won Brendan Gaughan iets aan terrein. Daniel Suarez eindigde als zevende en was samen met Blaney de enige Cup-rijder die in de Top 10 wist te eindigen.

NXS DIS VLCelebration 093017 Tweede Xfinity-seizoensoverwinning voor Ryan Blaney.

Uitslag
1. Ryan Blaney Ford 200 ronden
2. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
3. William Byron Chevrolet 200 ronden
4. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
5. Brennan Poole Chevrolet 200 ronden
6. Matt Tifft Toyota 200 ronden
7. Daniel Suarez Toyota 200 ronden
8. Cole Custer Ford 200 ronden
9. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
10. Brendan Gaughen Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet