Raceway Venray

Autospeedway: Bumper-aan-bumper races op een zonnig Raceway Venray

SuperCup National Hotrods John van den Bosch  Lars Dreschel

Op het zonnige circuit van Raceway Venray werden afgelopen zondag 19 wedstrijden gereden. Met een aantal volle deelnemersvelden werd het publiek getrakteerd op mooie gevechten met soms verassende winnaars. Zo kwamen de volgende klassen in actie: National Hotrod, Stockcar F2 en F2 junioren, Late Model V8 en 2 ltr. Hotrod. De toekomstige coureurs, de Ukke Pukke mochten de spits afbijten. Samenvatting van de een-na-laatste wedstrijddag van het seizoen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Stuivertjes wisselen bij National Hotrods
Ondanks een groot deelnemersveld bij de klasse National Hotrod, waren tijdens de SuperCup toch alle ogen gericht op enkele rijders: de mogelijke titelkandidaten. Met hoofdrollen voor de Brabantse routinier en 2016 kampioen John van de Bosch, WorldCup uitblinker Ramon Roeffen en Gouden Helm winnaar Lars Dreschel beloofde het een waar strijdspektakel te worden waarbij het publiek plaats mocht nemen op het puntje van de stoel.

SuperCup National Hotrods - top 3

Vele ronden lang bleef het stuivertje wisselen tussen Van de Bosch en Dreschel. Eén keer met de ogen knipperen en de koppositie was gewijzigd. Toch was het Dreschel die – mede dankzij een onverwachte voorzichtige rijstijl van Van de Bosch – in de laatste paar ronden aan kop kwam en als eerste de finish bereikte. Later bleek de voorzichtige rijstijl van Van de Bosch te maken te hebben met het vermoeden dat er iets mis was met de motor en olie lekte. Dit was echter van een andere auto afkomstig. Van de Bosch wist desondanks de tweede positie te behouden. Als derde kwam Reimon Bos over de eindstreep.

Verrassende winnaars bij de overige klassen
Bij de gastklasse 2 ltr. Hotrod was Martijn Vowinkel de "man to beat". Dit lukte niemand bij de eerste twee wedstrijden en kwam Vowinkel beide keren als eerste over de streep. Tijdens de finale wedstrijd had Christiaan Smidt meer geluk door een lastige inhaalactie succesvol te volbrengen. Vowinkel eindigde hierdoor op plek twee en Jeroen Laurijssen maakte het drietal compleet.

Na een succesvol WorldCup weekend was de Belgische Stockcar F2 coureur Jan Bekkers ook afgelopen zondag weer goed op dreef. Echter door een lekke band in de finale ging de dagwinst naar Sebastiaan Vowinkel. "Geel-dakker" Aart Jan van Dam eindigde op plek twee. De derde plek was bestemd voor regerend Wereld Kampioen Stockcar F2 Wim Peeters.

Jeffrey van Haarlem was bij de Stockcar F2 junioren klasse de te kloppen man. Na vele zeges bij het vorige raceweekend, wist hij ook afgelopen zondag alle zeges te pakken op één na: de dagfinale. Toen bleken de broers Bram en Rick Leenhouts te sterk en eindigde respectievelijk op plek één en twee.

Ook de lange baan werd niet onbenut gelaten. Klassementsleider Jos Kuypers was titelfavoriet, maar desondanks was het toch Marcel Dekker die de winst wist te pakken. In een eerdere wedstrijd was het juist de Duitser Philipp Bachor en de enige vrouwelijke coureur in deze klasse Milou Mets die zorgde voor een mooi gevecht om plaats drie. Dat vrouwen niet kunnen rijden werd hiermee meteen ontkracht want Mets kwam als winnaar uit de strijd.

20170920 racewayvenray poster race7Zondag 22 oktober is de laatste race van dit seizoen. Deze dag gaat iedereen zijn/haar best doen om de kampioenstitel te bemachtigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet