GT

GT: Groeten van de ADAC GT Masters uit Hockenheim 2017

Afgelopen weekend werden er in het ADAC Masters pakket op de Hockenheimring diverse kampioenschappen beslist. De Fransman Jules Gounon won verdiend de ADAC GT Masters titel met de Callaway Corvette C7 R, voor de Brit Josh Files gold hetzelfde in de TCR Germany. VAR-coureur Felipe Drugovich verspeelde zijn titelkansen in R2 waardoor de Est Juri Vips in de allerlaatste wedstrijd de titel kon opeisen. We blikken nog eens terug op een fantastisch najaarsweekend.

Tekst en foto's: Willem J. Staat

Groeten van de ADAC GT Masters uit Hockenheim 2017
Goed nieuws voor de ADAC GT Masters fans. Het ADAC GT Masters circus keert ook in 2018 weer terug naar Zandvoort. Maar sinds vanavond lijkt ook een terugkeer naar de Eurospeedway volgend jaar weinig meer in de weg te staan. Volgens welingelichte bronnen blijft een gecombineerd DTM/ADAC GT Masters weekend na verzet van de lokale middenstand in de Lausitz gewoon op de kalender staan. Maar nu kijken we traditioneel terug op een schitterend najaarsweekend.

2017 Callaway
Wat vorig jaar niet lukte, lukte voor Callaway dit jaar wel gelukkig.

2017 Callaway PF
Massale vreugde bij de Corvette fans.

2017 Callaway box
De spanning in de laatste ronde bij de vrouwelijke aanhang valt duidelijk van hun gezichten af te lezen.

2017 Gounon
Of de broek nu afzakte van de spanning of van het feit dat Vader Jean Marc Gounon misschien wat minder presteerde dan zoonlief. Daar valt misschien over te redetwisten.

2017 Callaway PF 2
In tegenstelling tot 2016 nu echt kampioen

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 26 september 2017 08:45

  Elkmann heeft ook een hele vette snelle superkart gebouwd :-)

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 26 september 2017 11:31

  Mooi kampioenschap, alleen wel stuitend dat er geen hond op de tribune zit. Dat dit zelfs in het thuisland niet leeft is wel een teken aan de wand (is overigens ook bij andere GT3-kampioenschappen het geval).

  • 3
  • 0
   
  Willem J. Staat 26 september 2017 12:10

  @Anonieme gebruiker. De ADAC heeft ongeveer 20.000 bezoekers gecommuniceerd. Hockenheim heeft een capaciteit voor 100.000 man, een aantal dat tegenwoordig zelden nog gehaald wordt.. DTM en de laatste jaren de F1 kwamen niet verder dan 67.000 bezoekers gemiddeld. Als het Motodrom niet vol zit, blijft het aantal een lege aanblik geven. En dit heeft niets met andere GT3 kampioenschappen te doen. Bij de ADAC kunnen ze dit jaar wel een plus in de bezoekersaantallen schrijven. Dat wel. Door de Duitse fanbril bekeken blijft de ADAC GT Masters vergeleken met de DTM second racing of clubracing. Bovendien vond dit weekend de DTM op de Red Bull Ring plaats, waar vele fans uit het zuiden naar toe trokken. En vele ADAC GT Masters events vinden tijdens F1 weekends plaats. Sport 1 had voor dit jaar het contract en de Nielsen ratings zijn belangrijker dan de mensen die op de tribunes zitten. Zo werkt dit tegenwoordig.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 26 september 2017 12:12

  En dat met een Nederlandse motor in de Corvette.

  • 2
  • 0
   
  Dirk 26 september 2017 15:28

  Nederlandse motor in de Corvette?

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 26 september 2017 19:20

  @Willem, ik vind het meer zonde dat er zo weinig publiek zit bij een dergelijk evenement. De laatste jaren is het tijdens de DTM al niet meer vol en met zoveel stoeltjes ziet het er al snel rustig uit. Als een organisatie 20k telt.....het is vaak tellen met een vork als ik eerlijk ben. Zelf vind ik het gewoon spijtig dat er voor GT3-wedstrijden weinig animo is, kijk ook maar eens naar het aantal bezoekers bij de Blancpain GT Series. Wel mooi dat de ADAC GT Masters in 2018 terugkomen naar ZAndvoort.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 26 september 2017 21:44

  Dat klopt helemaal. Die motoren komen bij app uit Weesp vandaan.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet