Clio Cup

Clio Cup Central Europe: Succesvolle afsluiting seizoen Team Bleekemolen

seb bleekemolen

Sebastiaan Bleekemolen heeft op het circuit van Hockenheim beide races gewonnen in de laatste ronde van de Clio Cup Central Europe. Mede door deze overwinningen legde Team Bleekemolen beslag op het kampioenschap voor teams.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

"Hockenheim staat altijd garant voor een hoop spektakel vanwege de grote slipstream mogelijkheden", aldus Sebastiaan Bleekemolen. "Belangrijk is om als team goed samen te werken en hier optimaal gebruik van te maken in de kwalificatie. En dat lukte! Samen met Michael Bleekemolen en Melvin de Groot vormden we een perfect treintje en leken we lange tijd op weg te gaan naar een één, twee en drie klassering. Helaas kwam een andere deelnemer in de laatste minuten op P2 terecht met slechts een voorsprong van 0,002 op Michael. Maar evengoed een mooie uitgangspositie voor de race."

In race 1 wist Sebastiaan Bleekemolen de kopstart te pakken en Melvin de Groot schoof al snel door naar de derde plaats. Michael werd helaas aangetikt en viel een paar plaatsen terug. Het werd een bloedstollende race! Melvin kwam naar de tweede plek en het was een keiharde maar faire strijd tussen de eerste drie auto's. Uiteindelijk wisten Sebastiaan en Melvin als eerste en tweede te finishen.

Uitslag Race 1

Teamkampioenschap voor Team Bleekemolen
Bij de tweede race is er sprake van een reversed grid voor de eerste zes auto's. Melvin kon mooi profiteren door snel weg te komen en een gat slaan. Michael en Sebastiaan lagen al in de eerste ronde op de tweede en derde plek, maar de concurrentie bleef aandringen. Het werd weer een flink gevecht, nu om de tweede plaats.

melvin-de-groot

Ondertussen kon Melvin de voorsprong alleen maar uitbouwen door de gevechten achter hem. Met nog circa acht minuten te gaan kwam er een call 'Safetycar' en dat kreeg iedereen door over de boordradio.

En toen ging het mis... de wedstrijdleiding had wel de call 'Safety Car' gegeven, maar de vlaggen en SC-borden werden niet uitgehangen. Hierdoor ontstond grote verwarring waar Melvin vooral de dupe van was. Een deel van het veld bleef racen en een deel van het veld ging vertragen. Een gevaarlijke situatie en een grove fout van de wedstrijdleiding. Door deze fout en de verwarring verloor Melvin de leiding en kwam na de herstart ook nog eens in een sandwich terecht. Ook Michael werd door twee anderen wagens ingehaald.

Uitslag Race 2

Uiteindelijk was Sebastiaan Bleekemolen de geluksvogel die hierdoor won, maar het gaf voor het team wel een bittere nasmaak want ze waren wederom op weg naar een één-twee resultaat. Jammer om het succesvolle seizoen zo af te sluiten, maar desondanks stond Sebastiaan alle races op het podium, met zes overwinningen uit tien Clio races is het teamkampioenschap voor de Clio Cup Central Europe binnengehaald.

Einduitslag rijders

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet