Formula Regional European

Formule Renault NEC: Drama en succes voor Gilles Magnus op Spa-Francorchamps

FRNEC Spa Race 3-9946

De uitdaging was groter dan ooit, nu de rijders van de NEC tegelijkertijd met de rijders van de Formula Renault Eurocup reden. De eerste, vanwege de dikke mist ingekorte grace op Spa-Francorchamps werd door Gilles Magnus (R-ace GP) op zijn naam geschreven, nadat hij als eerste NEC rijder over de finish ging. Zijn teamgenoot Charles Milesi claimde zijn eerste overwinning in de tweede race. Na zijn zware crash in de tweede race was het onzeker of Gilles Magnus de volgende dag aan de start zou staan van de laatste race. Nadat de zwaar beschadigde wagen door zijn team was hersteld en de Belg door de medische dienst was goedgekeurd, reed hij naar een tweede overwinning dit weekend en pakte opnieuw de leiding in de titelstrijd.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: PR

FRNEC Spa Race1-86498040f


Race 1:
De laag dikke mist die over het circuit van Spa-Francorchamps hing maakte helaas een volledige race onmogelijk. Zelfs met toekenning van slechts de helft van de punten nam Magnus op dat moment het kampioensleiderschap weer over van Tech1's Gabriel Aubry.

podium-race1-nec-spa

Met Charles Milesi op de tweede plaats en Michael Benyahia als derde toonde R-ace GP's team zich weer sterk.

Race 2:
Tijdens de tweede race lag het circuit gelukkig weer volop in de zon. Gilles Magnus behield bij de start zijn voorsprong vanuit de pole positie, maar tolde plotseling rond en raakte de vangrail boven aan de 'Eau Rogue'. Hij werd naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht voor controle.Milesi nam de leiding over, maar blokkeerde zijn remmen in de 'La Source' haarpin bocht, na de safety car herstart, en reed rechtdoor. Dat gaf BM Racing Team's rijder Barteck Mirecki een voordeel, maar zijn poging om zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen mislukte helaas door problemen met zijn versnellingsbak.

actie-race2-nec-spa

Na een mooie versnelling van Milesi in de tweede helft van de race wist hij de leiding weer over te nemen. Mirecki's mechanische problemen zorgden er voor dat zowel Benyahia als Coicaud hem wisten in te halen en hij eindigde daardoor op de vierde plaats.

FRNEC Spa Race 2-9634

Milesi en Benyahia wisten hiermee weer voldoende punten binnen te halen om nog een gooi naar het kampioenschap te kunnen doen. Voor Coicaud als derde was dit het eerste podium van het seizoen.

Race 3:
Een weekend om nooit te vergeten voor Gilles Magnus, die de eerste race op zaterdag op zijn naam schreef maar in de tweede zwaar crashte. Het was cruciaal voor de Belg, dat zijn wagen voor de laatste wedstrijd op Spa, weer was opgeknapt en dat hij werd goedgekeurd door de medische dienst, om nog kans te maken op het kampioenschap. De R-Ace GP-rijder stelde zichzelf en zijn team niet teleur en won deze laatste wedstrijd voor zijn teamgenoten Michael Benyahia en Théo Coicaud. De beslissing voor het kampioenschap wordt nu verschoven naar de laatste twee races op Hockenheim op 6 en 7 oktober. De verschillen zijn klein. Magnus gaat met vijf punten voorsprong op Benyahia en 18 op Bartek Mirecki richting Duitsland.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet