NASCAR

NASCAR: Doorbraak Ganassi-talent Tyler Reddick in Xfinity Kentucky

Ganassi-talent Tyler Reddick behaalde in Kentucky zijn allereerste Xfinity-overwinning. Een fraaie dubbeloverwinning voor het team van Chip Ganassi, teamgenoot Brennan Poole eindigde als tweede.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Start Preece Benjamin
De Toyota-talenten Preece en Benjamin nemen de leiding  bij de start van de eerste Playoff wedstrijd in Kentucky.

Doorbraak Ganassi talent Tyler Reddick in Xfinity Kentucky
Chip Ganassi heeft altijd een goede neus voor aanstormende talenten gehad. In Kentucky bezorgden Tyler Reddick en Brennan Poole zijn team een fraaie dubbeloverwinning in de Xfinity-series. Bovendien was Poole de hoogst geklasseerde Playoff-rijder.Tot gisteravond had Reddick in de Xfinity-series nog geen enkele ronde aan de leiding gereden. In de 127e ronde nam de Ganassi-rijder voor de eerste maal dertig ronden lang de leiding voordat hij die in de 163e definitief greep.

Tyler Reddick: "Ik geloof niet dat ik een statement heb gemaakt. Ganassi Racing deed dat met een 1-2 overwinning wel. Brennan en ik beschikten vorige week al over een hele snelle auto. Het is zo surrealistich om hier te staan. Maar ik wist dat we over een auto beschikten die voor Victory Lane capabel genoeg was."

Brennan Poole: " Op een baan waar we in het verleden veel moeite hadden, hebben we duidelijk een statement afgegeven. Prachtig om de Playoffs zo sterk te beginnen."

Nadat hij de Toyota van Kyle Benjamin van zich wist af te schudden schreef Reddick de wedstrijd met een record voorsprong van ruim 14 seconden op zijn naam. Rookie Cole Custer schreef op spectaculaire wijze beide wedstrijdsegmenten op zijn naam. Voor Custer van het Haas Automation Team waren het zijn eerste segment-overwinningen dit jaar.

Voor het laatste wedstrijdsegment nam Elliott Sadler de leiding maar moest die al snel aan Ryan Preece afstaan. Nadat Kyle Benjamin in de 163e ronde voor een reguliere stop naar binnen moest, nam Reddick definitief de leiding.

Playoff favoriet William Byron kwam niet verder dan een 18e plek in de eerste Xfinity Playoff-wedstrijd. Ondanks een lekke band eindigde Elliott Sadler als zesde. "Ik dacht wel dat we over een winnende auto beschikten. Na afloop heb ik het team verteld dat we de Playoffs nog niet gewonnen hadden, maar dat we voor de volgende stap behoorlijk veel gered hadden."

2017 Reddick Tyler Reddick won voor de eerste maal in de Xfinity-series. Nu nog onder contract bij Ganassi maar ook JR Motorsports van Dale Earnhardt Jr. staat voor 2018 al om zijn handtekening te trappelen.

Uitslag
1. Tyler Reddick Chevrolet 200 ronden
2. Brennan Poole Chevrolet 200 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
4.Ryan Preece Toyota 200 ronden
5. Cole Custer Ford 200 ronden
6. Elliott Sadler Chevrolet 200 ronden
7. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
8. Brian Scott Chevrolet 200 ronden
9. Matt Tifft Toyota 200 ronden
10. Ryan Reed Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet