VLN

VLN: Christensen/Estre bezorgen Manthey Racing vierde Nordschleife overwinning

Manthey Racing de vierde seizoensoverwinning in de VLN. De wedstrijd moest vanwege een enorme crash in de slotfase voortijdig afgebroken worden. Na 21 ronden werd er met een Code Rood defiitief afgevlagd. De Haribo Mercedes AMG GT3 van de combinatie Lance David Arnold/Mario Farnbacher/Daniel Juncadella werd als tweede geklasseerd. De Walkenhorst BMW M6 GT3 van Christian Krognes/Michele Di Martino/Matias Henkola eiste de derde plek op.De combinatie Michael Christensen en Kevin Estre bezorgden het team van Manthey Racing de vierde seizoensoverwinning in de VLN.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

2017 VLN Start
De Haribo Mercedes neemt direct de leiding.


Christensen/Estre bezorgen Manthey Racing vierde Nordschleife overwinning
Om 15.33, 27 minuten voor het vallen van de vlag, besloot de wedstrijdleiding de zevende VLN-wedstrijd met een Code Rood voortijdig te beëindigen. Tussen Fuchsröhre en Adenauer Forst deed zich een ongeval voor waarbij vier auto's betrokken waren. Gelukkig bleven alle betrokken coureurs ongedeerd. Er lagen zovele onderdelen op het betrokken baangedeelte dat aan verder racen niet meer te denken viel.

Het Manthey Team werkte twee korte stints af. Eén daarvan was te wijten aan een vooraankondiging voor een klapband. De sterke Performance en de minimale tijd die voor de pitstops noodzakelijk was gaven voor Christensen/Estre de doorslag. Michael Christensen: "Op het moment dat er afgebroken werd, hadden wij een comfortabele voorsprong. Wij hebben gewoon verdiend gewonnen."

Het Haribo Team profiteerde duidelijk van het voortijdig beëindigen van de wedstrijd. Krognes in de Walkenhorst BMW M6 GT3 liep per ronde snel in op de Haribo Mercedes. De Noor: "Ik heb gezien dat de afstand steeds kleiner werd. Moeilijk te zeggen of we de Mercedes nog ingehaald zouden hebben, maar we beschikten in ieder geval over voldoende momentum.

Voor Mario Farnbacher betekende het zijn eerste optreden met de Haribo Mercedes. Mario Farnbacher: " Deze auto voelt zich op deze uitdagende baan megagoed aan. Daniel Juncadella: "Ik had er niet op gerekend om hier op de Nordschleife een podium te behalen. Een prachtige wedstrijd op een fantastische baan."

Achter de Top 3 miste de Renault R.S. 01 nipt het podium. De Renault R.S.01 van "Schmidtmann"/Hammel had zich met een tijd van 7.58.883 zelfs als tweede geklasseerd. Voor de derde plek kwamen ze 1.23.min.960 secs. te kort. Zij eindigden als vierde.De Falken Porsche 911 GT 3 R van Ragginger/Dumas eindigde als vijfde gevolgd door de Walkenhorst BMW M6 GT3 en daarmee waren teameigenaar Henry Walkenhorst/Jordan Tresson de beste Pro/Am coureurs.

Met de vierde seizoenszege pakte men bij Manthey Racing in ieder geval de Speed Trophy. Veel spektakel was er bij de productietoerwagens. Hier ging de zege naar BMW 325 van de MSC Adenau met Manfred Mannheller/Carsten Knechtges. De combinatie Coronel/Krumm pakte in de SPX klasse met de gloednieuwe Nissan GT-R Nismo direct een fraaie derde plek.

2017 Manthey
Bij Manthey Racing heeft men in ieder geval al een titel in de VLN binnen.

Uitslag(allen 21 ronden)
1. #911 Manthey Racing / Porsche 911 GT3 R / Christensen, Estre
2. #8 Haribo Racing / Mercedes AMG GT3 / Arnold, Farnbacher, Juncadella
3. #100 Walkenhorst Motorsport / BMW M6 GT3 / Krognes, Di Martino, Henkola
4. #55 Renault R.S.01 / Dieter Schmidtmann, Hammel, Laser
5. #4 Falken Motorsport Porsche 911 GT3 R / Ragginger, Dumas#
6. #35 Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 / Tresson, Walkenhorst
7. 44 Landgraf Motorsport Mercedes AMG GT3 / Schmickler, Riemer, Heyer
8. #20 Schubert Motorsport BMW M6 GT3 / Hürtgen, Nymark, Buchardt
9. #62 GIGASPEED Team GetSpeed Performance Porsche 911 GT America / Kräling, Gindorf, Brück
10. #1 GIGASPEED Team GetSpeed Performance Porsche 911 GT3 Cup / Mies, Scheerbarth, Jans

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet