Sportscars

Sportscars: Pole voor DragonSpeed op Spa-Francorchamps

21 2

DragonSpeed vertrekt morgen voor de derde keer dit seizoen van pole position in de European Le Mans Series. Op het circuit van Spa-Francorchamps was Ben Hanley met de Oreca 07-Gibson het snelste. Racing Team Nederland kwalificeerde zich als elfde voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Jakob Ebrey Photography

In de kwalificatie op het zeven kilometer lange Belgische circuit waren de Oreca's oppermachtig. Ben Hanley was het snelste met een tijd van 2:02.457, gevolgd door de G-Drive Racing Oreca 07-Gibson van Ryo Hirakawa en de Graff Oreca van Enzo Guibbert. De door DragonSpeed geprepareerde G-Drive Racing Oreca pakte op de Red Bull Ring de pole, waardoor het Amerikaanse team dit seizoen eigenlijk al vier van de vijf poles op wist te eisen.

Achter de drie Oreca's was het de Filipe Albuquerque in de United Autosports Ligier JSP217-Gibson die de vierde tijd wist te rijden, 0.873s langzamer dan Hanley. De beste Dallara P217 kwalificeerde zich als negende, op 1.867s van de pole. De Racing Team Nederland Dallara P217 van Jan Lammers en Frits van Eerd was met een 2:05.561 ruim drie seconden langzamer dan de snelste tijd.

In de LMP3 klasse ging de pole naar de AT Racing Ligier JS P3 Nissan van vader en zoon Talkanitsa en Mikkel Jensen. Het was de Deen die met een 2:13.634 de auto op pole kwalificeerde en met die tijd was hij maar liefst zeven tienden van een seconde sneller dan de eerste van twee United Autosports auto's.

Matteo Cairoli wist voor het eerst dit seizoen de Proton Competition Porsche 911 RSR 991 op pole te kwalificeren. De Italiaan was in de kwalificatie 0.358s sneller dan de TF Sport Aston Martin Vantage en bijna een seconde sneller dan de Ferrari 488 GTEs van JMW Motorsport en Spirit of Race.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet