Formula Regional European

Formula Renault NEC - Fenestraz behaalt tweede zege dit weekend en Aubry zet het leiderschap weer op zijn naam

winnaar

Sacha Fenestraz zegevierde voor de tweede keer in de Formula Renault Northern European Cup, nadat hij al zeer gecontroleerd de eerste race op zijn naam zette.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

start


De rijder van Josef Kaufmann Racing maakte een perfecte start en bleef tot het eind aan de leiding. Ook na de herstart, na inzet van de safety car, wist hij Tech1's Gabriel Aubry op afstand te houden. Naast de pole positie zette hij beide races op zijn naam.

Aubry haalde zijn eerste podium van dit weekend en werd nummer twee. Hiermee komt hij weer op plaats één van het kampioenschap met een kleine twee punten voorsprong op R-Ace GP's Gilles Magnus.

De Fransman claimde de runner-up plaats na een zij-aan-zij race met Red Bull Junior Daniel Ticktum (Arden) door de Mercedes Arena, deze achter zich latend aan het eind van bocht 3.Ticktum's race zou seconden later een andere wending nemen na contact met Thomas Neubauer van Tech1. De laatste vloog over de kop buiten de baan. Gelukkig bleek Neubauer ongedeerd, maar door het incident werd de rode vlag gezwaaid en viel Ticktum terug naar het eind van het veld.

Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) haalde met twee snelle aanvallen Charles Milesi (R-Ace GP) en Jean-Baptiste Simmenauer (JD Motorsports) in en eindigde als nummer 3, daarmee was Josef Kaufmann Racing verzekerd van het tweede dubbele podium dit weekend. Bij de inhaalmanoeuvre op Simmenauer op het eind van de race pretendeerde Ye in de laatste bocht buiten langs te gaan, maar schoof snel aan de binnenkant voorbij. Hiermee belandde Simmenauer op de vierde plaats net voor het R-Ace GP drietal Michael Benyahia, voormalig kampioenschapsleider Magnus en Charles Milesi op respectievelijk de vijfde, zesde en zevende plaats.

James Pull (Arden) werd in zijn debuutweekend in de serie negende, na Tech1's Thomas Maxwell. Luis Leeds (Josef Kaufmann Racing) had helaas een mindere dag dan in de eerste race en werd uiteindelijk nummer 10.

Bartek Mirecki (BM Racing Team) werd 11e en zal ongetwijfeld het komende weekend op Spa-Francorchamps proberen zijn positie te verbeteren. Het lukte Ticktum niet zich te herpakken en hij werd uiteindelijk dertiende, net voor Théo Coicaud. Sun Yue Yang (JD Motorsport) sloot de rij.

De Formula Renault NEC rijdt het weekend van 23-24 september op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Met in totaal drie races zal de strijd om het kampioenschap zich ongetwijfeld verder voortzetten.

Sacha Fenestraz: "Ik denk dat dit een van de eerste keren is dat ik het hele weekend domineerde, ons team is echt snel dit weekend en ze hebben fantastisch werk geleverd, dus veel dank aan hen! De auto was gewoonweg super, ik heb het voor mijn team goed gedaan en ook mijn teamgenoot Yifei presteerde uitstekend, zeker voor zijn eerste jaar in de FR 2.0 auto. Ons team was top, wij waren en snel en het resultaat is dan ook daar."

Gabriel Aubry:"Ik ben meer tevreden over de tweede race dan over de eerste. Aangezien ik niet de plaats haalde bij de kwalificatie die ik wilde, startte ik met weinig uitzicht op een podiumplaats. Ik ben dan ook erg blij met het resultaat, we moeten wat aan onze snelheid doen omdat we duidelijk langzamer waren dan Sacha. Het zit hem in de details, we hebben een goede basis dus moeten er nu alles aan doen om nog sneller te worden tijdens de rest van het seizoen."

Yifei Ye: "Na een goed resultaat gisteren, moest ik vandaag helaas van de zevende plaats starten - ik was van plan om op het podium te eindigen, maar dacht dat het erg moeilijk zou worden - het is hier op de Nürburgring niet makkelijk om in te halen. Na de rode vlag waren nog maar vijftien minuten over en ik moest nog steeds drie auto's inhalen om een podiumplaats te krijgen. Het lukte me om een auto in te halen in bocht 1, daarna zat ik achter een paar auto's vast maar het lukte me uiteindelijk ze in te halen. De twee voorste auto's waren te ver voor, maar mijn snelheid was goed dus ik ben tevreden."


podium-race2

Uitslag – FORMULA RENAULT NEC (Ronde 6 – NURBURGRING)
1. Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) – 13 laps
2. Gabriel Aubry (Tech1 Racing) +4.318s
3. Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) +10.547s
4. Jean-Baptiste Simmenauer (JD Motorsport) +12.855s
5. Michael Benyahia (R-ace GP) +15.275s
6. Gilles Magnus (R-ace GP) +17.567s
7. Charles Milesi (R-ace GP) +19.471s
8. Thomas Maxwell (Tech1 Racing) +19.626s
9. James Pull (Arden International) +22.160s
10. Luis Leeds (Josef Kaufmann Racing) +23.287s
11. Bartek Mirecki (BM Racing Team) +26.337s
12. Théo Coicaud (R-ace GP) +28.414s
13. Daniel Ticktum (Arden International) +30.897s
14. Sun Yue Yang (JD Motorsport) +1 lap.
DNF Thomas Neubauer (Tech1 Racing)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet