GT

GT: Nederlandse successen in GT4 European Series races Nürburgring

CY7H4435

De Nederlandse teams hebben op de Nürburgring mooie successen geboekt tijdens het afsluitende weekeinde van de GT4 European Series. Ekris Motorsport behaalde op het Duitse circuit een dubbele overwinning, terwijl Las Moras Racing in de laatste race van het seizoen de titel in de Pro-AM klasse wist te veroveren. Equipe Verschuur behaalde in de eerste race nog een podium.


Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Op zaterdag waren Ekris Motorsport rijders Ricardo van der Ende en Max Koebolt het sterkste in het 37 auto's tellende veld. Vanaf pole wist Koebolt de leiding te behouden en al snel een gat te slaan naar de achter hem rijdende auto's. Door het gevecht kon de jonge Koebolt zijn voorsprong uitbouwen tot bijna zes seconden toen de pit window open ging.

Na de stops was het verschil tussen Van der Ende en de achter hem rijdende Matt Nicoll-Jones nog altijd zes seconden, tot de Engelsman in een ronde zes seconden verloor. Van der Ende kon daardoor onbedreigd naar de zege rijden, voor de Academy Motorsport Aston Martin en de McLaren 570S GT4 van Equipe Verschuur.

Luc Braams en Duncan Huisman begonnen het laatste weekeinde met een kleine achterstand op Razvan Umbrarescu in de strijd om de Pro-AM titel.

Op zaterdag wist het tweetal met de McLaren 570S GT4 echter net voor de Roemeen te finishen. Omdat de derde kandidaat, Jan Kasperlik, vroeg uitviel leek het in de afsluitende race te gaan tussen Braams en Huisman enerzijds en Umbrarescu anderzijds. Voor het Nederlandse duo was het duidelijk, er moest opnieuw voor de tegenstanders worden gefinisht.

De dit weekeinde 18 jaar geworden Nederlander Willem Meijer eindigde met zijn Reiter Young Stars-teamgenoot Lennart Marioneck als 19e algemeen.

A38I7526


De race op zondag werd echter niet de gehoopte thriller. Bij het insturen van de Mercedes-Arena raakten meerdere auto's elkaar en een van de getroffen auto's was de RN Vision STS Porsche van Razvan Umbrarescu en zijn teamgenoot Hendrik Still. De deur aan de bestuurderszijde werd uit de Porsche gerukt en daarmee was het einde verhaal voor Umbrarescu.

Braams en Huisman bleven uit de problemen en namen geen risico's, waarna het tweetal uiteindelijk als derde in de Pro-AM klasse over de streep kwam. Kasperlik eindigde als zevende, waardoor het Las Moras Racing duo in de laatste race van het seizoen alsnog aan het langste eind trok in de strijd om de Pro-AM titel.

De afsluitende race werd gewonnen door Koebolt en Van der Ende, opnieuw voor de Academy Motorsport Aston Martin. Moore en Nicoll-Jones stegen door de twee tweede plaatsen naar diezelfde plaats in het Silver kampioenschap. Laura Kraihamer en Cedric Freiburghaus bezorgden Reiter in de laatste race van het seizoen opnieuw een podium.

Equipe Verschuur eindgde de wedstrijd als vijfde algemeen, terwijl Willem Meijer en zijn teamgenoot als 28e eindigden in de tweede race, na opnieuw veel tegenslag.

CY7H4222

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 18 september 2017 07:33

  Ben benieuwd wat de Nederlandse teams volgend jaar gaan doen als er geen race meer is op Zandvoort.

  • 0
  • 0
   
  Dirk 18 september 2017 14:41

  Ekris zal wel blijven toch? Hebben zelf die BMW ontwikkelt

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet