Formula Regional European

Formule Renault NEC: Fenestraz herpakt zich en claimt de overwinning op de Nürburgring

winnaar-nec

Sacha Fenestraz herpakte zich na een kleine terugval en claimde de overwinning in de eerste race van de Formula Renault Northern European Cup op de wereldberoemde Nürburgring dit weekend. Vorige week deed de Fransman met Argentijnse wortels, de zwager van drievoudig WTCC-kampioen José María López, al ervaring op op het circuit in de Eifel door zijn première in het FIA EK Formule 3.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

start-nec


De rijder van Josef Kaufmann Racing werd bij de start voor gegaan door Red Bull Junior Dan Ticktum, maar een gewaagde uitval in de eerste bocht een paar ronden later gaf de Fransman een voordeel dat hij niet meer opgaf. Vanaf dat punt behield de Formula Renault Eurocup leider zijn plaats vooraan in het veld.

Yifei Ye haalde eruit wat er in zat en voerde de druk op Ticktum op, met een uitval aan de binnenzijde van de Arden rijder in bocht 1. Het duo reed naast elkaar door de Mercedes Arena met Ticktum aan de buitenzijde, maar deze laatste moest helaas zijn poging opgeven in de race naar bocht 4. Hierdoor verzekerden de rijders van Josef Kaufmann Racing zich van de eerste en tweede plaats, terwijl Ticktum met zijn derde plaats Arden een podium gaf.

R-Ace GP's Charles Milesi reed een zeer goede race en behaalde de vierde plaats, nog voor Josef Kaufmann Racing's Luis Leeds, die overigens, komende van de zevende plaats op de grid, beide JD Motorsport's rijder Sun Yue Yang en Jean-Baptiste Simmenauer wist te passeren en daarmee vijfde werd.

Simmenauer's race eindigde wat minder doordat Gabriel Aubry (Tech1) de binnenbocht nam in de laatste chicane en hem beroofde van de zesde plaats. Simmenauer werd daardoor zevende, net in de laatste zes seconden van de race.

Daarna kwamen de twee meest opmerkelijke inhaalmanouevres - R-Ace GP's Michael Benyahia en de leider van het kampioenschap Gilles Magnus baanden zich een weg vanuit de achterste gelederen om als achtste en negende respectievelijk te eindigen nog voor Thomas Neubauer (Tech1) - en met BM Racing's Bartek Mirecki als 12de na James Pull (Arden), behoudt Magnus zijn leidende positie.

Yue Yang ging uiteindelijk als 13e over de finish, met Théo Coicaud (R-Ace GP) en Thomas Maxwell (Tech1) als hekkensluiters.

De tweede race van de Formula Renault NEC dit weekend begint zondagmorgen om 10.05 uur, met live streaming op de officiele Formula Renault YouTube pagina en updates op de social media kanalen (@FRNEC).

Fenestraz zal starten vanuit de pole positie en, met Ticktum naast zich zal er ongetwijfeld weer een mooie strijd plaatsvinden.

NB: Helaas werd Milesi achteraf gediskwalificeerd door de officials van het circuit vanwege een technisch mankement en viel buiten de classificatie.

Sacha Fenestraz
" Ik ben blij, mijn team heeft zoals gewoonlijk fantastisch werk verricht. We zullen zien hoe het morgen loopt. Ik hoop dat we weer winnen, nu we vrijwel het hele weekend eerste zijn geworden, dus ik mik morgen op een nieuwe winst. Eerlijk gezegd had ik een slechte start, maar daarna kon ik Dan [Ticktum] inhalen in bocht 2 en de voorsprong behouden."

Yifei Ye
"Ik had een gemiddelde start, ik hield gelukkig mijn positie in het veld en probeerde de twee vooraan bij te houden. Toen zag ik een mooie kans en ik haalde behoorlijk in op Dan, ik deed een uitval en het lukte. Daarna probeerde ik de leider, mijn teamgenoot Sacha [Fenestraz] in te halen, maar hij was vandaag erg snel en ik had niet genoeg tijd om verder in te lopen. Het is altijd mooi om op het podium bij de Formule Renault NEC te eindigen."

Daniel Ticktum
"We zullen alles nog eens doornemen, zoals gewoonlijk, ik had een beetje last van overstuur deze race - iets anders dat het niet beter maakt is dat ik reed op vier nieuwe banden. Ik zou sneller hebben moeten zijn, maar het lukte gewoon niet. Ik heb gedaan wat ik kon, kreeg de leiding aan de start, weet niet wat ik anders had kunnen doen".

podium-nec

Uitslag – FORMULA RENAULT NEC (NURBURGRING – ROUND 5)
1. Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing) – 11 laps
2. Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) - +6.520s
3. Daniel Ticktum (Arden Motorsport) +9.697s
4. Luis Leeds (Josef Kaufmann Racing) +12.512s
5. Gabriel Aubry (Tech1) +12.742s
6. Jean-Baptiste Simmenauer (JD Motorsport) +18.064s
7. Michael Benyahia (R-Ace GP) +19.681s
8. Gilles Magnus (R-Ace GP) +20.259s
9. Thomas Neubauer (Tech1) +21.149s
10. James Pull (Arden Motorsport) +23.768s
11. Bartek Mirecki (BM Racing) +24.471s
12. Sun Yue Yang (JD Motorsport) +29.014s
13. Theo Coicaud (R-Ace GP) +29.522s
14. Thomas Maxwell (Tech1) +30.095s
DNF Charles Milesi (R-Ace GP) Disqualified

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet