NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier wint Xfinity Chicagoland. Reguliere titel voor Sadler

Een mooie dag voor JR Motorsports op Chicagoland Justin Allgaier pakte de zege terwijl Elliott Sadler het "reguliere" kampioenschap op zijn naam wist te schrijven. Chicagoland was de laatste wedstrijd voordat de Playoffs volgende week een aanvang nemen.


Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Jones leiding
Erik Jones rijdt nog aan de leiding op Chicagoland maar werd later bestraft.

Justin Allgaier wint Xfinity Chicagoland. Reguliere titel voor Sadler
Voor de tweede maal wist Justin Allgaier dit seizoen een Xfinity-wedstrijd op zijn naam te schrijven. Justin Allgaier: "Ik hou al jaren van deze baan. Zeker omdat ik uit Illinois afkomstig ben." Een uitstekende dag voor JR Motorsports dat al haar rijders in de Playoffs kreeg. Teameigenaar Dale Earnhardt Jr: "Als we de kans krijgen om alle vier rijders in de finale op Homestead te krijgen dan wordt het ieder voor zichzelf. Dat zou mooi zijn."

2017 Poole Wallace
Brendon Poole in gevecht met Darrell Wallace.

William Byron behaalde dit seizoen drie Xfinity-overwinningen en moet als één van de kanshebbers voor de titel gezien worden. Op Chicagoland kreeg hij met transmissieproblemen te kampen en werd als 33e geklasseerd.JR Motorsports teameigenaar Dale Earnhardt Jr: "Hier werken ze zo goed samen en de crewchiefs hebben zo'n goede verhouding met elkaar die veel verder gaat dan JR Motorsports. Denk dat dit ons succes verklaart."

2017 Elliott Sadler

Reguliere titel voor Elliott Sadler

Kyle Larson eindigde als tweede maar was naar eigen zeggen "too loose" om over voldoende snelheid te beschikken.Elliott Sadler eindigde als derde en pakte daarmee de reguliere seizoenstitel. Sinds 1995 neemt Sadler aan de Xfinity-series deel en moest vorig jaar de titel aan Daniel Suarez prijsgeven. Elliott Sadler: "Vorig jaar was ik er klaar voor maar toen raakten wij voor Homestead onze crewchief kwijt en dit maakte het behoorlijk wat moeilijker. Ik denk dat we nu de playoffs zonder fouten en issues behaald hebben."

Erik Jones reed ruim 94 ronden aan de leiding maar omdat hij zeven ronden voor het einde nogal abrupt van "rijlaan" verwisselde werd hij door de organisatie bestraft. Hij werd als 18e geklasseerd. Allgaier profiteerde en eindigde als derde.Allgaier: "Toen ik de witte vlag ronde inging, liepen de emoties best wel wat op ja." De Xfinity-playoffs beginnen volgende week op de Kentucky Speedway.

2017 Justin Allgaier
Tweede seizoensoverwinning voor Justin Allgaier.

Uitslag
1. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
2. Kyle Larson Chevrolet 200 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
4. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
5. Austin Dillon Chevrolet 200 ronden
6. Matt Tifft Toyota 200 ronden
7. Cole Custer Ford 200 ronden
8. Ty Dillon Chevrolet 200 ronden
9. Blake Koch Chevrolet 200 ronden
10. Darrell Wallace Jr. Ford 200 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet