GT

GT: De Phillippi/Mies houden titelstrijd in ADAC GT Masters op de Sachsenring open. Podium voor Buurman en Dontje

De Nederlanders deden het in de eerste wedstrijd van de ADAC GT Masters op de Sachsenring uitstekend. Yelmer Buurman behaalde direct bij zijn Zakspeed debuut samen met de Deen Nicolai Sylvest een tweede plek terwijl Indy Dontje samen met Marvin Kirchhöfer in de HTP Mercedes AMG GT3 als derde eindigde. De overwinning ging naar de regerende kampioen Conor De Phillippi/Christopher Mies die met hun zege weer aansluiting aan de koplopers in de tussenstand van het kampioenschap hebben gevonden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

2017 Podium 2
Podium voor Dontje en Buurman. Mooier kon niet op de Sachsenring.

De Phillippi/Mies houden titelstrijd in ADAC GT Masters op de Sachsenring open. Podium voor Buurman en Dontje
Polesitter Conor de Phillippi nam direct met de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS de leiding gevolgd door de Zakspeed Mercedes AMG GT3 van de Deen Nicolai Sylvest die de Audi tot aan de reguliere pitstops constant onder druk wist te zetten. Met een voorsprong van meer dan tien seconden wisten de Land Audi R8 LMS en de Zakspeed Mercedes AMG GT3 afstand van hun concurrenten te nemen. Na de reguliere stop wist Christopher Mies zijn voorsprong op Yelmer Buurman met meer dan drie seconden te vergroten.

Een safetycar, voor de van de baan geraakte Patrick Niederhauser, zorgde ervoor dat veld nog eenmaal in elkaar schoof. Mies wist zijn positie echter tot het einde te verdedigen en Buurman moest met een tweede plek genoegen nemen. Door de zege op de Sachsenring hebben De Phillippi/Mies 33 punten achterstand op Jules Gounon in de tussenstand van het kampioenschap. Met nog drie races te gaan blijft de titelstrijd nog geheel open.

2017 Buurman Mercedes expert Yelmer Buurman kwam iets te kort.

Het verschil tussen Mies en Buurman bedroeg op de finish slechts 0.9 secs. Voor de No 20 Zakspeed Mercedes AMG GT3 betekende het tevens de eerste podiumklassering dit seizoen. Voor Sylvest betekende het tevens zijn eerste Junior zege. De Schnitzer BMW M3 van de combinatie Phillipp Eng/Nick Catsburg eindigde als vierde. De Callaway Corvette C7-R van Gounon/Van der Zande kwam als negende over de streep en behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. De Zuid Afrikanen Kelvin en Sheldon van der Linde eindigden met hun Aust Audi R8 LMS als vijfde en Kelvin maakt eveneens nog kans op de titel. De BWT Mücke Motorsport Audi R8 met de debutanten Alessio Picariello(B) en Jamie Green eindigde als vijfde. Voor beiden een uitstekend ADAC GT Masters debuut.

2017 Dontje
Een verdiend podium voor Indy Dontje.

Conor De Phillippi: "De wedstrijd verliep uitstekend. Vanaf pole hebben wij geen fouten gemaakt. Bij de pitstops hadden wij een kleine voorsprong. De rijderswissel verliep uitstekend. Toen de safetycar naar buiten kwam werd het nog even heel spannend. Ik ben ervan overtuigd dat Chris nog eenmaal zo'n goede job maakt. Hopelijk maken we het binnen de Top 5."

Christopher Mies: "De wedstrijd was goed. Na de rijderswissel ben ik als eerste terug op de baan gekomen en had een voorsprong van twee seconden. Daarna had ik pech in het verkeer, vuile banden en tijd verloren. Gelukkig kwam de safetycar weer naar buiten en toen kon ik de banden iets opschonen."

2017 Start 1
Gaat de tweestrijd tussen de Corvette en de BMW nu een driestrijd met de Land Audi worden. Mooier kun je het eigenlijk niet bedenken.

Uitslag
1. Connor De Phillippi / Christopher Mies – Land Audi #1
2. Yelmer Buurman / Nicolai Sylvest – Zakspeed Mercedes #20
3. Indy Dontje / Marvin Kirchhöfer – HTP Mercedes #48
4. Nick Catsburg / Philipp Eng – Schnitzer BMW #42
5. Sheldon van der Linde / Kelvin van der Linde – Aust Audi #3
6. Alessio Picariello / Jamie Green – Mücke Audi #24
7. Klaus Bachler / Alex MacDowall – Schütz Porsche #36
8. Patrick Assenheimer / Maximilian Götz – HTP Mercedes #84
9. Jules Gounon / Renger van der Zande – Callaway Corvette #77
10. Robert Renauer / Sven Müller – Herberth Porsche #99
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet