GT

GT: BMW Team France pakt dubbelzege in GT4 Southern Cup


DBWP4768

Afgelopen weekeinde werd op het circuit van Magny-Cours de zevende en achtste race van de GT4 European Series Southern Cup verreden. Tijdens het vierde weekeinde van het Franse GT4 kampioenschap finishte de door Ekris Motorsport ontwikkelde Ekris M4 GT4 van Julien Piguet en Frédéric Johais twee keer als eerste.

In de eerste race van het weekeinde verloor de vanaf pole vertrokken Johais bij de start even de leiding, maar voor de Adelaide hairpin lag de Ekris M4 GT4 al weer aan de leiding. Johais wist de Ginetta G55 GT4 van Robert Consani tot aan de verplichte rijderswissel achter zich te houden, terwijl achter hen de rest van het veld met elkaar aan het vechten was.

De BMW Team France Ekris M4 GT4 lag ook na de rijderswissel nog aan de leiding, met Piguet voor Benjamin Lariche. Achter hen wist de ervaren Soheil Ayari met de CMR Ginetta G55 GT4 het gat snel dicht te rijden. Een full course yellow en een safety car zorgden ervoor dat het veld weer in elkaar schoof, maar alle hoop op een spannend einde vervloog toen bleek dat het astroturf losliet. Het leverde een code rood en een overwinning voor BMW Team France op.

DBWP4705 Met kunst- en vliegwerk behaalden Hassid en Palette de tweede plaats in race 2

Net als in de eerste race op zaterdag mocht de Ekris M4 GT4 ook op zondag vanaf pole vertrekken. Piguet maakte geen fout en behield de leiding, terwijl de naast hem gestarte Ayari terugviel naar de derde plaats. Piguet sloeg al snel een gat en liep uiteindelijk bijna zes seconden uit op Steven Palette met de Martinet by Almeras Porsche Cayman CS MR GT4.

Johais wist na de pit stops weg te rijden van de achter hem om de tweede plaats vechtende Porsche-rijders Henry Hassid en Gilles Vannelet. Vannelet en Hassid wisselden twee keer van positie. Kort voor het einde van de race ging een van de Ginetta's van de baan en toen vervolgens ook Vannelet stilviel op start-finish besloot de wedstrijdleiding de race af te breken met de rode vlag. BMW Team France pakte daardoor de tweede overwinning, voor de Martinet by Almeras Porsche en de Energy by ART McLaren.

Met nog vier races te gaan in het kampioenschap liggen Robert Consani en Benjamin Lariche aan kop in de strijd om de titel. Het tweetal heeft 15 punten voorsprong op Gilles Vannelet en Mike Parisy. In de laatste races op Paul Ricard en Barcelona zullen de Franse teams echter tegenstand krijgen van onder meer Ekris Motorsport, Equipe Verschuur en Las Moras Racing. Die teams en enkele van de Franse teams zullen echter komend weekeinde eerst in de GT4 European Series Northern Cup op de Nürburgring te zien zijn.

DBWP1858 Nog vier races dit seizoen en nog vier keer een Ekris M4 GT4 vooraan?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet