NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski verslaat Kyle Busch in Xfinity Richmond

Penske-coureur Brad Keselowski schreef in Richmond de Viriginia 529 College Savings 250 Xfinity wedstrijd op zijn naam. Zestien ronden voor het einde nam de Penske-coureur met een magistrale manoeuvre definitief de leiding.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Keselowski burnout
Fraaie Xfinity-zege in Richmond voor Brad Keselowski.


Brad Keselowski verslaat Kyle Busch in Xfinity Richmond
Driemaal wist Brad Keselowski in de long runs op Richmond Kyle Busch te passeren. De laatste maal zestien ronden voor het einde. Met een uitgekookte move ging Keselowski in het verkeer aan Kyle Busch voorbij en behaalde zijn 36e Xfinity-zege. In 17 starts betekende het zijn vierde zege op Richmond. De laatste 89 ronden werd er niet meer geneutraliseerd en Keselowski profiteerde duidelijk daarvan. Brad Keselowski: "Kyle Busch is een goede racer en als je het tegen hem opneemt dan weet je dat je een goede dag hebt. Precies op het juiste moment wist ik toe te slaan en dit is gewoon een bevestiging van het team."

2017 Bush Keselowski Schitterend duel tussen Brad Keselowski en Kyle Busch in de Xfinity-wedstrijd op Richmond.

In totaal reed Kyle Busch 182 ronden aan de leiding terwijl Keselowski viermaal de kop nam en slechts 34 ronden aan de kop reed. Elliott Sadler, die het al 29 wedstrijden zonder moet stellen had aan een vijfde plek voldoende om de reguliere titel op zijn naam te schrijven. Sadler: "Met nog één wedstrijd te gaan voor de playoffs volgend weekend op Chicago beginnen voelt dit ontzettend goed aan." Richmond was dit jaar tevens de laatste wedstrijd dat Cup-rijders nog deel konden nemen. Kyle Busch: "Moeilijk om als tweede te eindigen maar er komen nog meer races." Tot nu toe wist Busch 91 Xfinity-races op zijn naam te schrijven.

2017 Reddick Gaughan
Tyler Reddick en Brendan Gaughan in gevecht.

Ty Dillon schreef het eerste wedstrijdsegment op zijn naam terwijl Kyle Busch voor het tweede nipt door Brad Keselowski in de 150e ronde werd verslagen. Dale Earnhardt Jr eindigde in zijn laatste Xfinity start als negende. Bij zijn laatste drie starts op Richmond wist Earnhardt Jr. telkens te winnen.

2017 Keselowski en Familie
Brad Keselowski met vrouw en dochtertje in Winner's Circle.

Uitslag
1. Brad Keselowski Ford 250 ronden
2. Kyle Busch Toyota 250 ronden
3. Ty Dillon Chevrolet 250 ronden
4. Daniel Hemric Chevrolet 250 ronden
5. Elliott Sadler Chevrolet 250 ronden
6. Christopher Bell Toyota 250 ronden
7. William Byron Chevrolet 250 ronden
8. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
9. Dale Earnhardt Jr. Chevrolet 250 ronden
10.Brennan Poole Chevrolet 250 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet