TCR Series

TCR International: Michelisz en Panis maken er een Honda dubbeloverwinning van in Thailand

2017 Buriram Race 1 start

Buriram's Chang International Circuit was tijdens de vorige twee ontmoetingen voor de Honda coureurs nooit zo gelukkig geweest. Het geluk keerde het afgelopen weekend weer terug. Niet alleen verdeelden Norbert Michelisz (M1RA) en Aurélien Panis (Boutsen Ginion Racing) de overwinningen, maar ook Michelisz's teamgenoten Giacomo Altoè en Attila Tassi waren allebei in staat om podiumplaatsen te behalen. De jonge Hongaar steeg door zijn resultaat weer naar de koppositie in de kampioenschapstand. Tassi heeft na dit weekend twee punten voorsprong op Jean-Karl Vernay.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: TCR International

In de eerste race gebeurde er van alles, blijdschap en drama beheersten de race. Het werd een droevig einde voor Mat'o Homola, DG Sport Compétition en de Opel Motorsport monteurs, die een welverdiende winst in de voorlaatste ronde zagen verdwijnen door een klapband. Ook verdriet bij het Lukoil Craft-Bambooteam, die zowel James Nash als Pepe Oriola zagen verdwijnen met technische problemen, terwijl beide rijders nog kans hadden op podiumplaatsen. Oriola's opgave was des te meer pijnlijk omdat de wagen na een gebroken versnellingsbak ook voor de tweede race aan de kant moest blijven. Gelijk vervlogen de kansen voor Oriola in de titelstrijd.

Pech bij de ene, maar succes bij de anderen. Het team van M1RA met Michelisz en Tassi werden eerste en derde en GE Force, met Dušan Borković werd tweede na een sterke terugkomst.

2017 Buriram Race 2 start

In de tweede race was Aurélien Panis onbereikbaar voor de concurrentie, hij behaalde een overtuigende start-finish overwinning. Zijn winst was mede behaald dankzij zijn monteurs, die op de startgrid een gaspedaalprobleem oplosten. Altoè reed naar zijn eerste TCR International podium voor zijn nieuwe M1RA Honda-team, terwijl Stefano Comini zijn derde plaats met succes kon verdedigen en hem daarmee in de race hield in de jacht op de titel. De Zwitser staat nu derde met 14 punten achterstand op koploper Tassi. De TCR International Series zal terugkeren in China, op het gloednieuwe Zhejiang Circuit, op 7 en 8 Oktober.

Uitslag Race 1

Uitslag Race 2

hyundai-tcr-int.jpg

Steeds meer merken doen mee met de TCR International evenementen. Voor de laatste twee weekends zullen twee nieuwe Hyundai i30 N TCR wagens hun opwachting maken met twee geroutineerde rijders achter het stuur. De twee wagens zullen gerund worden door Hyundai Motorsport ontwikkeling partner BRC Racing, met de ervaren Gabriele Tarquini en Alain Menu als testrijders. Het is de bedoeling om een uiteindelijke ideale set-up voor de wagens te realiseren voor een verdere productie voor klantenteams.

Stand na 16 wedstrijden:
1. Attila Tassi 179
2. Jean-Karl Vernay 177
3. Stefano Comini 165
4. Roberto Colciago 145
5. Pepe Oriola 110
6. Dušan Borković 108
7. James Nash 96
8. Gianni Morbidelli 78
9. Mat'o Homola 76
10. Davit Kajaia 65

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet