Formule 2

F2: Luca Ghiotto wint nu echt in Monza. Sette Camara van MP Motorsport fraai tweede

DIyzoSSXcAAIQJT

Er was dit keer helemaal niets aan te merken aan de overwinning van Luca Ghiotto. De Italiaan, die gisteren door een tijdstraf zijn winst zag verdwijnen, reed naar een imponerende overwinning. Wederom een podiumplaats voor MP Motorsport rijder Sergio Sette Camara die na een wereldstart fraai tweede werd. Net als gisteren weer een podiumplaats voor Antonio Fuoco, die in de slotfase te sterk was voor Louis Deletraz. Geen punten voor Charles Leclerc, Oliver Rowland en Nyck de Vries die dit weekend beter kunnen vergeten.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: F2

Gustav Malja startte na de omgekeerde eerste acht van de eerste race vanaf pole voor de sprintrace op Monza. Louis Deletraz vergezelde hem op de eerste rij. Nyck de Vries, die zich gisteren in het casino waande en alles in de laatste ronden verloor, startte vanaf een 18de plaats. Eén plaats voor Oliver Rowland en één plaats achter kampioenschapleider Charles Leclerc.

Het was een vreemd gewaarwording in Monza. Een wedstrijd in de zonneschijn, blauwe lucht, geen regen, een droge baan, en dat was gisteren wel anders.

Een prachtige start van Sean Gelael die de kop pakte. Ook een wereldstart voor Sette Camara die achter Deletraz naar een derde plaats schoof. Sean Malja zakte terug naar de vierde plaats. Net als bij de GP3 race was de eerste rechter chicane een bocht die te vroeg kwam. Een flink aantal rijders misten hun rempunt en schoten rechtdoor. Leclerc en Rowland schoten door het veld. Nyck de Vries bleef worstelen achterin.

Deletraz pakte de kop. Geleal miste een stuk van zijn voorvleugel en had daar problemen mee. Sette Camera probeerde van alles om de aangeschoten bolide te passeren maar dat lukte in eerste instantie niet. Deletraz profiteerde en vergrote aan kop zijn voorsprong. Eindelijk was Sette Camara Gelael voorbij net als Ghiotto en Latifi. Ghiotto profiteerde na een remfout van Sette Camara die er even vanaf schoot en als derde zijn weg kon vervolgen. Fuoco was bezig met een opmars en passeerde Nicholas Latifi en Gelael voor de vierde plaats. Halverwege verloor Deletraz zijn voorsprong aan Ghiotto met vlak daarachter Sette Camara op het vinkentouw. Daarachter op achterstand de achtervolgers waar flink werd geknokt om de zesde plaats door een grote groep rijders waaronder Leclerc . Aan kop was Ghiotto te sterk voor Deletraz die gelijk ook zijn tweede plaats verloor aan een scherp sturende Sette Camera.

Er ontstond een waanzinnig fraaie strijd voor de zevende plaats tussen acht wagens. Waar Alex Albon, Leclerc, Nobuharu Matsushita, Artem Markelov, Jordan King , De Vries, Niorman Nato en de teruggevallen Rowland de hoofdrolspelers waren.

Latifi verloor plaatsen door rechtuit te schieten in de chicane. Ook King ging er even af in de eerste Lesmo. Vooraan had Fuoco zijn achterstand op derde man Deletraz helemaal goed gemaakt. Bij het remmen voor de eerste rechter passeerde de winnaar van gisteren zijn opponent. Verloor Ghiotto gisteren door een tijdstraf zijn overwinning, aan deze winst was niets aan te merken. Wederom succes voor Sette Camara van het Nederlandse MP Motorsport. Na een perfecte start behaalde de Braziliaan de tweede plaats voor de wederom naar het podium racende Fuoco. Vierde Deletraz voor Roberto Merhi, Gelael, Matsushita en het laatste punt was ervoor Albon. Leclerc behaalde, net buiten de punten, de 9de plaats voor Nato, Rowland en De Vries.

Uitslag F2, Monza sprintrace, 3 september 2017
1. Luca Ghiotto - Russian Time - 33:15.078
2. Sergio Sette Camara – MP +2.296
3. Antonio Fuoco - Prema +4.505
4. Louis Deletraz – Rapax +6.246
5. Roberto Merhi - Rapax +11.803
6. Sean Gelael – Arden +17.305
7. Nobuharu Matsushita -ART Grand Prix +20.010
8. Alex Albon – ART +20.588
9. Charles Leclerc – Prema +23.263
10. Norman Nato – Arden +23.704
11. Oliver Rowland – DAMS + 27.419
12. Nyck De Vries - Racing Engineering +29.307

Stand:
1. Charles Leclerc – Prema 218
2. Oliver Rowland – DAMS 159
3. Artem Markelov - Russian Time 152
4. Luca Ghiotto - Russian Time 150
5. Nicholas Latifi – DAMS 132
6. Nobuharu Matsushita -ART Grand Prix 115
7. Nyck De Vries - Racing Engineering 96
8. Norman Nato – Arden 91
9. Antonio Fuoco - Prema 77
10. Alex Albon - ART 66

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet