NASCAR

NASCAR: Pakkende ontknoping bezorgt Denny Hamlin zege in Xfinity Darlington

Voor de vijfde maal in zijn carriere wist Denny Hamlin de Xfinity-wedstrijd in Darlington op zijn naam te schrijven. De baan die ook wel "The Lady in Black" genoemd wordt. In een spectaculaire eindsprint met Joey Logano pakte Hamlin de zege.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Finsh Darlington
Fraaie ontknoping in Darlington.


Pakkende ontknoping bezorgt Denny Hamlin zege Xfinity Darlington
In de allerlaatste ronde pakte Hamlin de zege in een spectaculaire eindsprint met Penske-coureur Joey Logano. In dragsprint richting finish bleef Hamlin de Ford-rijder voor.

Denny Hamlin: "Ik had niet verwacht dat Logano nog een keer terug zou komen. Denk dat het tussen Turn 3 en Turn 4 een Earnhardt throwback momentje was. Met een verschil van slecht 0.185 secs. werd Logano verslagen.

Joey Logano: "In de allerlaatste ronde reed ik onder hem. Ik ging Turn 3 en wij wisten elkaar spelletje. Hij was dat ik een beetje ging glijden. Het was ook de enige kans die hij had.Ik keek en hij reed onder mij langs. Ik hoop dat ik langs de muur wat momentum zou krijgen. Het stinkt natuurlijk altijd als je tweede wordt, maar het was een goede finish gegeven het feit waar wij stonden en kwalificeerden(10e). Wenste alleen dat het een overwinning geweest zou zijn. We hebben het maxixmale uit onze dag gehaald."

2017 Darlington Race Schitterende gevechten in Darlington.

Kevin Harvick schreef de beide wedstrijdsegmenten op zijn naam en reed 54 ronden aan de leiding. Bij de laatste herstart werd Harvick naar de vijfde plek terugverwezen. Harvick: "Voor vijf of tien rondjes waren we erg sterk. En die short run werkte gewoon niet."

Elliott Sadler verloor kostbare punten omdat hij in de 143e ronde de muur raakte en werd als 33e geklasseerd. In de tussenstand van het kampioenschap heeft Sadler nog steeds 91 punten voorsprong op William Byron.

2017 Winnaar Hamlin
Winnaar Denny Hamlin.


Uitslag
1. Denny Hamlin Toyota 148 ronden
2. Joey Logano Ford 148 ronden
3. Kevin Harvikc Chevrolet 148 ronden
4. Erik Jones Toyota 148 ronden
5. William Byron Chevrolet 148 ronden
6. Brennan Poole Chevrolet 148 ronden
7. Ty Dillon Chevrolet 148 ronden
8. Justin Allgaier Chevrolet 148 ronden
9. Cole Custer Ford 148 ronden
10. Austin Dillon Chevrolet 148 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet