VLN

VLN: Robin Frijns/Conor De Phillippi bezorgen Land Motorsport eerste VLN zege

Tijdens de zesde VLN wedstrijd wisselden regen, mist en zonneschijn elkaar af. Uiteindelijk straalde Conor De Phillippi aan de commandostand van Montaplast by Land Motorsport. Enkele seconden eerder was de Nederlander Robin Frijns als eerste over de streep gegaan. Vorig jaar was Land Motorsport het drie overwinningen het meest succesvolle VLN Team. Dit jaar moest men ruim zes races op de eerste overwinning wachten.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN

2017 Frijns
Prachtige Nordschleife zege voor Conor de Phillippi en Robin Frijns.

Robin Frijns/Conor De Phillippi bezorgen Land Motorsport eerste VLN zege
Frijns/De Phillippi kregen de zege absoluut niet cadeau. In de 20e ronde bedroeg het verschil tussen de teams van Land, Manthey, Falken en Phoenix slechts 2.2 seconden. Pas in de slotfase viel de kopgroep na een spannende voorstelling pas uit elkaar.

De Franse Manthey combinatie Romain Dumas/Patrick Pilet wist nog niet eens van de pole te profiteren. Direct na de start nam de Phoenix Audi al op de Döttinger Höhe de leiding. Daarna wisselde de kop regelmatig terwijl de Manthey Porsche zich constant in de Top 4 bevond.

De zesde VLN wedstrijd werd door type Eifelweersomstandigheden gekenmerkt. Direct na de start kwamen er op de Nordschleife op diverse plekken lokale regenbuien naar beneden. Daardoor ontaardde de bandenkeuze in een loterij. Frank Stippler(2e)": "Als het druppelt hebben wij het moeilijk. Het is natuurlijk pijnlijk om na elf ronden aan de leiding gelegen te hebben om als tweede te eindigen. Maar als je de weersomstandigheden in ogenschouw neemt, is het resultaat natuurlijk OK. Bij de vorige wedstrijd waren we derde en tweede. Afwachten wat er verder nog komt.

Martin Ragginger was het een verwarrende ervaring om als derde te eindigen. "Plotseling waren we gewoon te langzaam. Ineens konden we het tempo van de beide Audi's gewoon niet meer bijhouden. Ik zat gewoon op de limit maar het tempo van Stippi kon ik totaal niet bijhouden. Ik zat gewoon op de limiet." Winnaar Robin Frijns had er een nuchtere verklaring voor "Ik heb de Falken Porsche en de Phoenix Audi gewoon op het rechte stuk van de Döttinger Höhe ingehaald. Daarna ik geluk in het verkeer en kon afstand nemen."Voor de Amerikaan De Phillippi betekende het zijn vierde VLN zege en voor Land Motorsport zelfs de 23e.

Mücke debuut geslaagd
Bij het team van Mücke Motorsport kon men van een geslaagd VLN debuut spreken. De combinatie Mortara/Hohenadel eindigde als vijfde gevolgd door de Black Falcon Mercedes van Abdulaziz Al Faisal/ Erik Johansson/Adam Christodoulou die tevens het Pro/Am klassement op hun naam schreven. De Walkenhorst BMW M6 GT3 van de combinatie Christian Krognes/ Michele Di Martino/ Matias Henkola eindigde als zevende. Ook tevreden gezichten bij Renault. De R.S.01 eindigde in handen van "Dieter Schmidtmann", Heiko Hammel en Felipe Fernandez Laser als tiende.

2017 Start Grenzlandrennen
Start van een spannende wedstrijd onder wisselvallige weersomstandigheden.

Twee klassezeges voor Volker Strycek
Volker Strycek zorgde bij de "Grenzlandrennen" voor een klein huzarenstukje door tweemaal zijn klasse te winnen. Met dochter Lena won hij de Cup klasse en met de Fin Luostarinen de TCR Klasse. In de SP8T klasse eindigde Beitske Visser met Mikkel Jensen en Dennis Marschall in een BMW 235i Racing Cup als tweede.

Uitslag
1. #28 Land Motorsport / Audi R8 LMS / de Phillippi, Frijns allen 28 ronden
2. #15 Phoenix Racing / Audi R8 LMS / Stippler, Moller-Madsen
3. #4 Falken Motorsport / Porsche 911 GT3 R / Bachler, Ragginger
4. #911 Manthey Racing / Porsche 911 GT3 R / Dumas, Pilet
5. #26 Mücke Motorsport / Mercedes AMG GT3 / Hohenadel, Mortara
6. #7 Black Falcon / Mercedes AMG GT3 / Al Faisal, Johansson, Christodoulou
7. #100 Walkenhorst Motorsport / BMW M6 GT3 / Krognes, di Martino, Henkola
8. #12 Manthey Racing / Porsche 911 GT3 R / Klohs, Kern
9. #31 Frikadelli Racing / Siedler, Keilwitz
10. #55 Renault R.S.01 / Schmidtmann, Hammel, Laser
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet