Formule 2

Formule 2: Nieuwe Dallara F2-2018 onthuld

2 MG 0088

Terwijl iedereen uitkijkt – of niet... - naar het eerste F1-ontwerp met een halo, komt het FIA F2-kampioenschap nu al met een auto waarin het nieuwe veiligheidselement is geïncorporeerd. FIA F2 introduceerde de Dallara F2-2018 vandaag op Monza. Ook met een nieuwe motor: een 3.4 turbo van Mécachrome die 620 pk levert.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: FIA F2 Championship

De nieuwe auto is bedoeld voor de jaren 2018 tot en met 2020. De opdracht aan Dallara was dat de aanblik nog meer aansluiten op het uiterlijk van een hedendaagse F1-auto. De halo is daarvan het meest in het oog springende onderdeel. Behalve de turbomotor krijgt de auto ook nieuwe elektronica.

4 IMG 0127

De kosten voor de teams zullen naar verwachting op dezelfde hoogte blijven als dit jaar. Niet hoger dus, maar lager was wellicht ook een idee geweest, gezien het feit dat diverse F2-teams het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden.

1A IMG 0051

In juli werd de nieuwe Dallara met succes getest op Magny-Cours. De auto zal in december nog twee keer aan de tand worden gevoeld, waarna de teams de eerste auto's in januari 2018 in ontvangst zullen nemen.

Reacties

  • 1
  • 1
   
  ace1 01 september 2017 18:59

  @Mattijs Diepraam Gaan er teams van de F2 overstappen naar de Formule V8 3.5? Een citaat van jouw artikel Sportscars: Groeten van de 6 Hours of Nürburgring 2017. Het WEC heeft het kampioenschap gekocht, we worden het vaste voorprogramma, het WEC betaalt alle reiskosten. Daardoor kunnen we een competitief aanbod aan talenten bieden voor de helft van het geld van een F2-budget en hetzelfde geld als GP3. De auto is even snel als een F2-auto, de superlicentiepunten zijn zelfs verhoogd, dus we blijven interessant voor jong talent met zonder het miljoenenbudget om F2 of F3 te doen." http://autosport.nl/klasse/nieuws/29352/groeten-van-de-6-hours-of-n%C3%BCrburgring-2017/4

  • 0
  • 0
   
  Mattijs 01 september 2017 23:08

  Nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Je kunt vermoeden dat sommige F2-teams het budget niet hebben om de nieuwe auto te kopen en/of te runnen, maar er kunnen ook nieuwe teams instappen, zoals Lazarus vorig jaar werd overgenomen door Prema. Het verkoopverhaal van FV8 3.5 klinkt goed, maar het imago is intussen niet meer zo best ten opzichte van de gouden World Series-jaren. Alleen als er topcoureurs uit F3/GP3 worden overgehaald om FV8 te gaan doen, kan het weer die geloofwaardigheid van vroeger krijgen.

  • 1
  • 1
   
  ace1 02 september 2017 15:54

  @Mattijs Diepraam in het verleden stapte de coureurs uit de Formule Renault 2.0 over naar de World Series en deze sloegen dan de F3/GP3 over. Prema heeft Lazarus vorig jaar kunnen overnemen omdat de vader van Lance Stroll aandeelhouder werd bij Prema.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet