Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Formule 2: Nieuwe Dallara F2-2018 onthuld

2 MG 0088

Terwijl iedereen uitkijkt – of niet... - naar het eerste F1-ontwerp met een halo, komt het FIA F2-kampioenschap nu al met een auto waarin het nieuwe veiligheidselement is geïncorporeerd. FIA F2 introduceerde de Dallara F2-2018 vandaag op Monza. Ook met een nieuwe motor: een 3.4 turbo van Mécachrome die 620 pk levert.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: FIA F2 Championship

De nieuwe auto is bedoeld voor de jaren 2018 tot en met 2020. De opdracht aan Dallara was dat de aanblik nog meer aansluiten op het uiterlijk van een hedendaagse F1-auto. De halo is daarvan het meest in het oog springende onderdeel. Behalve de turbomotor krijgt de auto ook nieuwe elektronica.

4 IMG 0127

De kosten voor de teams zullen naar verwachting op dezelfde hoogte blijven als dit jaar. Niet hoger dus, maar lager was wellicht ook een idee geweest, gezien het feit dat diverse F2-teams het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden.

1A IMG 0051

In juli werd de nieuwe Dallara met succes getest op Magny-Cours. De auto zal in december nog twee keer aan de tand worden gevoeld, waarna de teams de eerste auto's in januari 2018 in ontvangst zullen nemen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet