NASCAR

NASCAR: Jeremy Clements wint Xfinity Road America met acht jaar oude auto!

Ongelofelijk. Maar na 256 Xfinity-starts is Jeremy Clements er eindelijk in geslaagd om een NASCAR Xfinity-wedstrijd op zijn naam te schrijven. En dat met een acht jaar oud chassis. Zelfs Clements was na zijn zege op Road America sprakeloos.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2017 Start
Austin Cindric vertrok in de Penske Ford Mustang vanaf pole.


Jeremy Clements wint Xfinity Road America met acht jaar oude auto
Alleen in NASCAR en in de VS kun je zelfs nog met oud materiaal winnen. Gisteren schreef Jeremy Clements, uitkomend voor het familieteam, na 256 Xfinity starts eindelijk de wedstrijd op Road America op zijn naam.

Met nog 10 ronden te gaan liep Clements snel op leider Matt Tifft in. In Turn 14 ging het even mis toen beiden van de baan raakten. Clements: "Ik was eventjes "loose" en toen raakte ik hem. Het was zeker niet mijn intentie. Erg jammer voor Matt Tifft".
In de 36e van de 45 ronden tellende wedstrijd kwam Clements voor de laatste maal naar binnen en had het voordeel dat zijn banden zeven ronden verser waren dan die van de concurrentie.

Matt Tifft: "Ik zag hem in mijn spiegels tussen de heuvels snel dichterbij komen en probeerde op mijn oude banden alleen maar te overleven. Probeerde nog te pushen maar ik was er niet erg blij mee."

Exact zes jaar geleden maakt Clements zijn eerste roadcourse start op Road America waar hij in 2015 met een vijfde plek zijn beste roadcourse resultaat behaalde.

Vanwege het slechte weer werden de kwalificaties afgelast en mocht Austin Cindric in de Penske Ford Mustang vanaf pole vertrekken. Een klapband zorgde ervoor dat Cindric niet verder kwam dan een 16e plek.

Tot nu toe zijn de Xfinity-wedstrijden op Road America door acht verschillende rijders gewonnen en Clements zette deze traditie voort. In de beginfase reed sportscar racer James Davison elf ronden aan de leiding maar was helaas bij een aanrijding tussen Justin Marsk en Ross Chastain betrokken.

2017 Winnaar
Verrassend winnaar. Jeremy Clements met zijn acht jaar oude Chevrolet.

Uitslag
1. Jeremy Clements Chevrolet 45 ronden
2. Michael Annett Chevrolet 45 ronden
3. Matt Tifft Toyota 45 ronden
4. Justin Marks Chevrolet 45 ronden
5. Brendan Gaughan Chevrolet 45 ronden
6. William Byron Chevrolet 45 ronden
7. Blake Koch Chevrolet 45 ronden
8. Cole Custer Ford 45 ronden
9. Casey Mears Ford 45 ronden
10. Parker Kligermann Chevrolet 45 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet