Sportscars

Sportscars: SMP Racing schenkt Dallara eerste ELMS-overwinning27 3

De European Le Mans Series-race op het circuit van Paul Ricard is gewonnen door SMP Racing. Matevos Isaakyan en Egor Orudzhev pakten in hun tweede race de volle winst en bezorgden daarmee Dallara en SMP Racing de eerste overwinning in de LMP2 klasse. Racing Team Nederland kon geen vuist maken en eindigde de wedstrijd als twaalfde met zeven ronden achterstand.


Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Jakob Ebrey

DragonSpeed was het hele weekeinde het snelste, maar uiteindelijk moesten Ben Hanley, Henrik Hedman en Nicolas Lapierre in de wedstrijd buigen voor het Russische team. De DragonSpeed Oreca vertrok vanaf pole, maar na de eerste serie pit stops wist Isaakyan de leiding te nemen en halverwege de race was de voorsprong van de SMP Racing Dallara P217 op de G-Drive Racing Oreca een halve minuut.

Orudzhev wist in zijn stint de voorsprong nog verder uit te breiden, waarna Isaakyan het mocht afmaken.Leo Roussel wist in het laatste uur het verschil nog te verkleinen naar 20 seconden, maar na twee Full Course Yellows en een pit stop later was het verschil bijna anderhalve minuut in het voordeel van de SMP Racing Dallara.

De United Autosports Ligier JSP217 eindigde de wedstrijd als derde, ondanks een spin vroeg in de race, terwijl Graff met de Oreca vierde werd. De Racing Team Nederland Dallara van Jan Lammers en Frits van Eerd werd als twaalfde afgevlagd. Lammers en Van Eerd reden in totaal 108 ronden, zeven minder dan de winnaars.

In de LMP3 klasse versloeg United Autosports Inter Europol Competition. John Falb had op de finish 2.418s voorsprong op Martin Hippe. M.Racing - YMR eindigde als derde.

Matt Griffin, Duncan Cameron en Aaron Scott domineerden de GTE klasse met hun Spirit of Race Ferrari 488 GTE. Het drietal begon vanaf pole en eindigde de race uiteindelijk met een voorsprong van ruim een minuut op de TF Sport Aston Martin Vantage GTE. JMW Motorsport eindigde de race als derde.

Uitslag ELMS 4U van Le Castellet

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet