GT

GT: Vanthoor/Fässler opnieuw het sterkste in Hongarije

5 wrt

Marcel Fässler en Dries Vanthoor hebben in Hongarije ook de hoofdrace van de Blancpain GT Series Sprint Cup weten te winnen. Na de eerste race te hebben gedomineerd, werd het het Belgian Audi Club Team WRT duo in de tweede race van het weekeinde niet makkelijk gemaakt. Uiteindelijk hield Vanthoor op de streep een halve seconde voorsprong over op de auto van teamgenoten Jake Dennis en Pieter Schothorst, die gisteren ook al op het podium eindigden.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Net als gisteren wist de Audi R8 LMS van Fässler en Vanthoor aan de leiding te blijven en de Zwitser maakte in zijn stint geen fout. Zijn jonge Belgische teamgenoot kon daardoor vrij gemakkelijk de koppositie behouden, terwijl achter hem de Audi van Jake Dennis en Pieter Schothorst na de pit stops voor de GRT Grasser Racing Lamborghini Huracan GT3 wist te komen en daarmee de tweede plaats pakten.Na de pit stops zaten maar liefst zes auto's dicht bij elkaar, waarvan niet minder dan vier door WRT ingezette Audi R8 LMS. Na 33 ronden was het Vanthoor die met de auto met startnummer 5 als eerste over de finish kwam, op 0.570s gevolgd door Dennis. Lamborghini-rijder Bortolotti eindigde op 0.894s als derde.Robin Frijns en teamgenoot Stuart Leonardo eindigden opnieuw net buiten het podium. De Limburger werd gisteren vijfde en moest vandaag genoegen nemen met een vierde plaats, voor teamgenoten Markus Winkelhock en Will Stevens.Jules Szymkowiak en Fabian Schiller pakten ook vandaag de overwinning in de Silver Cup, hoewel Szymkowiak goed weg leek te komen na contact met de AKKA ASP Mercedes van Felix Serralles. Serralles spinde, maar Szymkowiak werd niet bestraft. Max van Splunteren eindigde als derde in de Silver Cup, op de 20e plaats algemeen.In de Pro-AM Cup ging de overwinning naar Alexander Mattschull en Daniel Keilwitz, die de Ferrari van Piti Bhirombhakdi en Carlo van Dam opnieuw wisten te verslaan.

Met nog een weekeinde te gaan in de Sprint Cup liggen Maxi Buhk en Franck Perera nog altijd aan de leiding. Christian Engelhart en Mirko Bortolotti hebben drie punten achterstand, één minder dan Fässler en Vanthoor.

Uitslag Blancpain GT Series Sprint Cup, Hungaroring Main Race
1. Belgian Audi Club Team WRT (Fässler/Vanthoor) Audi, 33 ronden
2. Team WRT (Schothorst/Dennis) Audi, + 0.570
3. GRT Grasser Racing Team (Engelhart/Bortolotti) Lamborghini, + 0.894
4. Team WRT (Leonard/Frijns) Audi, +1.477s
5. Belgian Audi Club Team WRT (Winkelhock/Stevens) Audi, + 3.458
6. Mercedes-AMG Team HTP Motorsport (Perera/Buhk) Mercedes, + 3.764
7. HTP Motorsport (Baumann/Eriksson) Mercedes, + 5.421
8. HTP Motorsport (Szymkowiak/Schiller) Mercedes, + 9.303
9. Sainteloc Racing (Monti/Haase) Audi, + 10.495
10. Attempto Racing (Bachler/Estre) Porsche, + 24.219
16. Kessel Racing TP12 (Bhirombhakdi/Van Dam) Ferrari, + 29.067
20. Attempto Racing (Zöchling/Van Splunteren) Lamborghini, + 40.721

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet